Με οριακές διακυμάνσεις κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς τα στοιχεία από την αγορά εργασίας καλλιεργούν τις προσδοκίες για μια πιο ήπια στάση από τη Federal Reserve στο μέτωπο της νομισματικής σύσφιξης.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,03% στις 33.042 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,14% στις 4.199 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,30% στις 12.889 μονάδες.

Σε θετικά εδάφη οι ευρωαγορές

Σε επίπεδο τίτλων, η WeWork σημειώνει βουτιά 35,5% μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η εταιρεία κοινόχρηστων χώρων εργασίας σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για προστασία από την πτώχευση του Κεφαλαίου 11 την επόμενη εβδομάδα.

Αρκετά τα μέτωπα για τη Wall Street, η οποία παράλληλα με την αναμονή για την απόφαση της Federal Reserve προσπαθεί να αξιολογήσει τα λεπτομερή σχέδια του Υπουργείου Οικονομικών για το μέγεθος των μελλοντικών εκδόσεων ομολόγων, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για το αυξανόμενο φορτίο χρέους της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Το Υπουργείο Οικονομικών θα δημοπρατήσει ομόλογα ύψους 112 δισ. δολαρίων την επόμενη εβδομάδα, όπως ανέμεναν και οι αναλυτές της Wall Street.

Την ίδια ώρα, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας του ιδιωτικού τομέα τον Οκτώβριο ήταν πιο αδύναμη από το αναμενόμενο, σύμφωνα με την ADP. Οι εταιρείες πρόσθεσαν 113.000 εργαζόμενους τον περασμένο μήνα, χαμηλότερα από τους 130.000 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Η αγορά όμως αναμένει σήμερα την ανακοίνωση πολιτικής της Fed. Οι κεντρικοί τραπεζίτες αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να διατηρήσουν τα επιτόκια σταθερά, με την τιμολόγηση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης των Fed Funds να υποδηλώνει μεγαλύτερη από 99% πιθανότητα τα επιτόκια να παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

«Έχουν τελειώσει σε σχέση με το επιτόκιο των Fed Funds. Σίγουρα δεν έχουν τελειώσει σε σχέση με τον ισολογισμό τους. Αυτή είναι η συνεχής μορφή σύσφιξης που θα συνεχιστεί», εκτίμησε ο Peter Boockvar, CIO του Bleakley Advisory Group.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street