Να κάνει το άλμα και να διαφύγει από την μακρά συσσώρευση προσπαθεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δοκιμάζει την αντίσταση των 1.210 μονάδων, ανεβάζοντας μάλιστα ελαφρώς και τις συναλλαγές του.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,20% στις 1.210,85 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 42,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,13% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.960,84 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 2,28% στις 975,90 μονάδες.

Στο πλατύσκαλο…

Η αγορά διαπέρασε με αρκετή ευκολία σήμερα το ταβάνι των 1.200 μονάδων, το οποίο κάθε φορά που δοκιμαζόταν έβγαζε πωλητές, και πλέον βρίσκεται στην αντίσταση των 1.210 μονάδων, επιχειρώντας μια πρώτη διάσπαση μετά από τις 25 Σεπτεμβρίου, όταν και χάθηκε το επίπεδο. Βέβαια, τις επόμενες ημέρες είχαν υπάρξει κάποιες προσπάθειες να ανακτηθεί το επίπεδο, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με τον γενικό δείκτη να βυθίζεται στις 1.105 μονάδες στις 9 Οκτωβρίου.

Η βελτίωση, έστω και μικρή, των συναλλαγών αφήνει ένα παράθυρο αισιοδοξίας για την επαναφορά των αγοραστικών δυνάμεων, σε μία ημέρα μάλιστα που ο δεικτοβαρής ΟΠΑΠ λειτουργεί ανασταλτικά στο εύρος της ανόδου, καθώς δέχεται τις πιέσεις της αποκοπής μερίσματος. Ένα ακόμη θετικό σημάδι είναι η διάχυση της ανόδου, όπως και η αφύπνιση του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος παρέμενε στα μετόπισθεν τις προηγούμενες ημέρες, αν όχι ήταν και σε αρκετές περιπτώσεις βαρίδι στην όποια ανοδική προσπάθεια.

Πέραν του γενικού δείκτη, ο οποίος πρέπει να φέρει ένα κλείσιμο πάνω από τις 1.210 μονάδες αν θέλει να ανοίξει το δρόμο προς τις 1.250 μονάδες, η αγορά έχει περιθώρια βελτίωσης της εικόνας της μέχρι ο FTSE 25 βρει την αντίστασή του στις 2.966 μονάδες. Εάν τη διαπεράσει, θα δώσει τάση προς τις 3.060 μονάδες. Ο τραπεζικός έχει επόμενες αντιστάσεις στις 1.009 και 1.028 μονάδες.

Στο ταμπλό

Η Πειραιώς σημειώνει άλμα 4%, με τις Aegean και Alpha Bank να ακολουθούν με +3,50% και +3,04% αντίστοιχα. Άνω του 2% είναι η άνοδος σε Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ και Motor Oil, ενώ άνω του 1% σε Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίο, Λάμδα, Βιοχάλκο, ΔΕΗ και Τιτάν.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Autohellas, Eurobank, Coca Cola και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΥΔΑΠ και Quest. Σε αρνητικά εδάφη, στον αντίποδα, είναι οι Cenergy και ΕΥΔΑΠ, με τον ΟΠΑΠ να χάνει 4,42%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών