Με σημαντικά κέρδη κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι παίρνουν ώθηση από το θετικό κλίμα που δημιούργησε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ με την απόφαση να μην αυξήσει τα επιτόκια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,6%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 1,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,74% στις 7.396 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,85% στις 15.050 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,87% στις 6.992 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, κέρδη που ξεπερνούν το 2% σημειώνει η Novo Nordisk, καθώς ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις ρεκόρ για το τρίτο τρίμηνο, αν και όπως είπε οι προμήθειες του εξαιρετικά δημοφιλούς φαρμάκου απώλειας βάρους Wegovy θα συνεχίσουν να είναι περιορισμένες. Ο φαρμακευτικός κολοσσός της Δανίας σημείωσε πωλήσεις για το τρίτο τρίμηνο 58,73 δισεκατομμυρίων κορονών Δανίας (8,34 δισεκατομμύρια δολάρια), αύξηση 29% από την ίδια περίοδο πέρυσι, λόγω της ζήτησης για τα κορυφαία φάρμακα Ozempic και Wegovy στις ΗΠΑ.

Άνοδο 1,4% σημειώνει και ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός Shell, καθώς ανακοίνωσε κέρδη 6,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, περίπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Η εταιρεία επωφελήθηκε από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και τα περιθώρια διύλισης.

Από την άλλη, η ING υποχωρεί κατά 1,3%, παρά το γεγονός ότι το τρίτο τρίμηνο σημείωσε άλμα 103% στα κέρδη της, φτάνοντας τα 1,98 δισ. ευρώ. Τα συνολικά έσοδα της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 32,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022 και ανήλθαν στα 5,84 δισ. ευρώ.

Σήμερα οι αγορές αναμένουν την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τη νομισματική της πολιτική. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να ακολουθήσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τη Fed στη διατήρηση των επιτοκίων αμετάβλητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές