Ισχυρές απώλειες σημείωσαν οι αγορές της Νότιας Κορέας σήμερα, οδηγώντας σε απώλειες στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν και τα εμπορικά στοιχεία από την Κίνα, καθώς και η αύξηση των επιτοκίων από την Reserve Bank of Australia.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 3,12%, διορθώνοντας μετά την μεγάλη άνοδο της Δευτέρας όταν ο δείκτης σημείωσε την καλύτερη συνεδρίαση του από τα τέλη Μαρτίου 2020, αφού η χώρα επέβαλε εκ νέου την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων. Ο Kosdaq σημείωσε πτώση 1,03%.

Οι υπόλοιπες αγορές

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε 0,44% χαμηλότερα αφού η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,35%, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,96% ενώ ο Topix έχασε 0,75%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,21%. Ο Shanghai Composite της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε 0,24% και το Shenzhen Component έχασε 0,47%.

Η Reserve Bank of Australia αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,35%, σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών του Reuters. «Ο πληθωρισμός στην Αυστραλία έχει ξεπεράσει το σημείο της κορύφωσής του, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός και αποδεικνύεται πιο επίμονος από ό,τι αναμενόταν πριν από λίγους μήνες», δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Michele Bullock.

Στα μάκρο της ημέρας, η Κίνα ανέφερε χειρότερη από την αναμενόμενη πτώση των εξαγωγών τον Οκτώβριο, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν σημαντικά σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Ειδικότερα, η τελωνειακή υπηρεσία της Κίνας ανέφερε ότι οι εξαγωγές σε δολάρια ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 6,4% τον Οκτώβριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 3% σε όρους δολαρίου ΗΠΑ τον Οκτώβριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης