Επιλεκτικές πιέσεις και κινήσεις εμφανίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δείχνει να θέλει να κάνει μία «στάση» μετά από την άνοδο του τελευταίου διαστήματος, χωρίς όμως να επιτρέπει να «θυσιαστούν» πολλές μονάδες από τα κεκτημένα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,07% στις 1.238,29 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,04% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.026,43 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,14% στις 997,16 μονάδες.

JP Morgan: Αγοράστε ελληνικά ομόλογα, έρχεται αναβάθμιση από Fitch

Στάση για αφομοίωση

Αν εξαιρέσει κανείς το -0,02% της περασμένης Παρασκευής, το ΧΑ σημειώνει σταθερή ανοδική πορεία από τις 27 Οκτωβρίου, ανεβάζοντας τα κέρδη του γενικού δείκτη σε πάνω από 50 μονάδες. Μια διόρθωση, ή έστω στάση, στην πορεία αυτή και εύλογη είναι και ευκταία, προκειμένου να δοθούν κάποιες ανάσες στα εγχώρια χαρτοφυλάκια, τα οποία πέρασαν ένα δίμηνο συσσώρευσης και αρκετών απωλειών σε επιμέρους τίτλους.

Τα αποτελέσματα δίνουν επίσης ερείσματα για διαφοροποιήσεις στο ταμπλό, με την αγορά να επιχειρεί να βρει και πάλι το βηματισμό της, όπως ακριβώς έκανε και στις αρχές του έτους. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός ότι ο Νοέμβριος είναι μήνας που οι ξένοι κλείνουν τα βιβλία του έτους και θέλουν οι αποδόσεις τους να είναι ανάλογες μιας χρονιάς ορόσημο για την ελληνική κεφαλαιαγορά.

Τεχνικά τώρα, η αγορά βρίσκεται σε ένα διαγραμματικό ξέφωτο που το επόμενο κρίσιμο και ουσιαστικό επίπεδο είναι η ζώνη των 1.255-1.270 μονάδων. Η στήριξη είναι μακριά, στις 1.200-1.205 μονάδες. Στον FTSE 25 η αντίσταση επίσης απέχει από τα τρέχοντα, αφού βρίσκεται στις 3.062 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός φλερτάρει αργά ή γρήγορα με την αντίσταση των 1.010-1.023 μονάδων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Aegean με το +2,46% προσφέρει σημαντικές στηρίξεις στην αγορά, με τις Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, Motor Oil, Βιοχάλκο, Σαράντη, ΕΛΧΑ, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα να κινούνται ήπια ανοδικά.

Από την άλλη, πιέσεις δέχονται οι Autohellas, ΕΥΔΑΠ και Λάμδα, καθώς σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Eurobank, Alpha Bank, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Quest, Coca Cola, Cenergy, Πειραιώς και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών