Ήπιες πιέσεις δέχονται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα τραπεζικά αποτελέσματα να είναι στο επίκεντρο, ειδικά αυτά της UBS, καθώς ήταν σημαντικά κατώτερα των προσδοκιών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,24%, τον κλάδο του πετρελαίου να χάνει 1,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,09% στις 7.410 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,15% στις 15.112 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,14% στις 7.003 μονάδες.

JP Morgan: Αγοράστε ελληνικά ομόλογα, έρχεται αναβάθμιση από Fitch

Σε επίπεδο τίτλων η UBS σημειώνει κέρδη 3,15%, αν και οι ζημίες που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του έτους ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι ζημίες διαμορφώθηκαν στα 785 εκατομμυρίων δολάρια έναντι 444 εκατ. δολαρίων που περίμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία μειώθηκε κατά 1,4% σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, Destatis. Η παραγωγή στον κλάδο μειώθηκε κατά 3,7% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η πτωτική κίνηση οφείλεται κυρίως στη μείωση 9,2% στη φαρμακοβιομηχανία, ακολουθούμενη από πτώση 5% στην αυτοκινητοβιομηχανία σε μηνιαία βάση. Αντίθετα, η παραγωγή στον τομέα της κατασκευής μηχανημάτων και εξοπλισμού βελτιώθηκε κατά 4,1%.

Επίσης, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 2,5% τον Οκτώβριο, υψηλότερα από την αύξηση 1,6% του προηγούμενου έτους, αλλά κάτω από τους μέσους όρους του τριμήνου και του δωδεκαμήνου αντίστοιχα. Όπως σχολίασε ο Paul Martin, επικεφαλής λιανικής στην KPMG στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πωλήσεις «παρέμειναν αδύναμες».

«Ενώ οι καταναλωτές λειτουργούν τώρα σε χαμηλότερο πληθωριστικό περιβάλλον σε σύγκριση με τον περασμένο Οκτώβριο, όπου ο πληθωρισμός κορυφώθηκε σε πάνω από 11%, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τελευταίοι 12 μήνες έχουν επηρεάσει την εμπιστοσύνη και την ικανότητά τους να ξοδεύουν», είπε ο Martin.

Επίσης, οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 3,2% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2022, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του δείκτη τιμών των κατοικιών της Halifax. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές των κατοικιών τον Οκτώβριο αυξήθηκαν κατά 1,1%, φτάνοντας τη μέση τιμή των 281.974 στερλινών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές