Πτώση κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου , καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να μειώνουν τις προβλέψεις ότι η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα μετατραπεί  σε μια διεύρυνση των εχθροπραξιών σε περιφερειακό επίπεδο.

Το αργό πετρέλαιο Brent, ο δείκτης αποτελεί το διεθνές σημείο αναφοράς για το μαύρο χρυσό, υποχώρησε περισσότερο από 2% στα 79,89 δολάρια το βαρέλι στις αργά το απόγευμα στις  διαπραγματεύσεις στην αγορά του Λονδίνο πριν ανακάμψει ελαφρά στα 80,42 δολάρια. Η κίνηση ακολούθησε την πτώση  κατά 4,2% την Τρίτη. Η τιμή έπεσε κάτω από το φράγμα των 80 για πρώτη φορά από τον Ιούλιο.

Ομόλογα ΗΠΑ: Σταθεροποιητικές τάσεις

Ο αμερικανικός δείκτης West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 2%, πέφτοντας κάτω από τα 76 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Ιούλιο.

«Η αγορά ανησυχεί σαφώς λιγότερο για το ενδεχόμενο διαταραχών του εφοδιασμού στη Μέση Ανατολή και αντ’ αυτού εστιάζει στη χαλάρωση του ισοζυγίου», ανέφεραν οι αναλυτές της ING Warren Patterson και Ewa Manthey σε σημείωμα προς τους πελάτες, αναφερόμενοι στις αυστηρές συνθήκες προσφοράς αργού.

Τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα υποδεικνύουν ασθενέστερη ζήτηση για ενέργεια. Οι κινεζικές εξαγωγές συρρικνώθηκαν για έκτο συνεχόμενο μήνα και η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, υποχώρησε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities