Σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα εταιρικά αποτελέσματα να είναι στο επίκεντρο, ενώ οι επενδυτές αναμένουν και τα στοιχεία από τις επιμέρους οικονομίες.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,3%, τον κλάδο των ασφαλειών να χάνει 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,23% στις 7.393 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,25% στις 15.114 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,25% στις 6.968 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Marks & Spencer σημειώνει άλμα άνω του 9%, αφού ο βρετανικός λιανοπωλητής σημείωσε ισχυρά κέρδη πρώτου εξαμήνου χρήσης και αποκατέστησε το μέρισμά του.

Κέρδη σχεδόν 4% και για την Commerzbank, η οποία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου ύψους 684 εκατ. ευρώ, υπερτριπλάσια από τα 195 εκατ. ευρώ που είχαν καταγραφεί για την ίδια περίοδο πέρυσι.

Από την άλλη, η ολλανδική ABN Amro υποχωρεί κατά 8% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου, αλλά έχασε τις προβλέψεις των αναλυτών για τα καθαρά έσοδα από τόκους.

Επίσης, πτώση 1% και για την Adidas, καθώς ανακοίνωσε ότι μείωσε τα επίπεδα αποθεμάτων κατά 23% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο στα 4,85 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο γερμανικός κολοσσός αθλητικών ειδών είπε ότι η «συντηρητική στρατηγική πώλησης» στους χονδρεμπόρους αποδίδει καρπούς, καθώς ανέφερε λειτουργικά κέρδη 409 εκατομμυρίων ευρώ για το τρίμηνο και αύξηση 1% στα ουδέτερα συναλλαγματικά έσοδα.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία αυξήθηκαν 3,8% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis), επιβεβαιώνοντας έτσι την προσωρινή της εκτίμηση. Το ποσοστό σηματοδοτεί πτώση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, όταν ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 4,5%. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παρέμειναν αμετάβλητες.

Οι τιμές των τροφίμων ήταν η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη του πληθωρισμού, σημειώνοντας άνοδο 6,1% σε σύγκριση με τον περασμένο Οκτώβριο. Αντίθετα, οι τιμές της ενέργειας σημείωσαν πτώση 3,2% σε ετήσια βάση, γεγονός που ενίσχυσε την καθοδική πίεση στο συνολικό πληθωρισμό στη χώρα. Χωρίς την ενέργεια και τα τρόφιμα, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 4,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές