Έντονη νευρικότητα και αρκετές μεταβολές προσήμου εμφάνισε σήμερα η Wall Street, σε μια προσπάθεια να αφομοιώσει τα επίπεδα, αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, βρίσκοντας ευκαιρία σε μια “ουδέτερη” με βάση τα νέα εβδομάδα να κάνει τις αναπροσαρμογές που θέλει.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,12% στις 34.112 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,10% στις 4.382 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,08% στις 13.650 μονάδες.

Wall Street: Εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Rivian σημείωσαν άνοδο άνω του 8%, μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα και την καθοδήγηση παραγωγής, ενώ η Robinhood βυθίστηκε κατά 14% μετά τη σημαντική μείωση του όγκου συναλλαγών. Η Warner Bros. υποχώρησε κατά 15% μετά τη δημοσίευση ζημιών μεγαλύτερων του αναμενόμενου, ενώ η Roblox σημείωσε άνοδο 17% λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, περίπου το 80% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις με τα κέρδη τους, ενώ η επιβράδυνση της ζήτησης οδήγησε στο ότι μόνο το 59% έχει επίσης ξεπεράσει τις προσδοκίες εσόδων. Η τελευταία φορά που αυτή η διαφορά ήταν τόσο μεγάλη ήταν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με το LSEG.

“Η αγορά έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για τη μετατόπιση του ενδιαφέροντος σε άλλους τομείς της οικονομίας, πέραν των κινήσεων της Fed”, σχολίασε ο Anthony Saglimbene, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Ameriprise. “Οι μετοχές ήταν πραγματικά υπερπουλημένες τους τελευταίους δύο μήνες και επιτέλους βλέπουν μια μικρή ανάκαμψη”.

Στα μάκρο της ημέρας, τώρα, οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 2,5% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση την εβδομάδα που έληξε στις 3 Νοεμβρίου, όπως έδειξε η Εβδομαδιαία Έρευνα της Ένωσης Τραπεζιτών Υποθηκών (MBA). Σύμφωνα με την έκθεση, το μέσο επιτόκιο στεγαστικών δανείων 30 ετών μειώθηκε στο 7,61%, τη μεγαλύτερη πτώση μιας εβδομάδας από τον Ιούλιο του 2022. Ο Δείκτης Αναχρηματοδότησης αυξήθηκε στο 2% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Αγορών αυξήθηκε 3% την σε εβδομαδιαία βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street