Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση υποχωρούν οι τιμές του χρυσού, καθώς οι επενδυτές αναζητούν νέα στοιχεία για τις επόμενες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ , ενώ το παλλάδιο έφτασε σε χαμηλό πενταετίας.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε κατά 0,5% στα 1.958,44 δολάρια η ουγγιά . Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν επίσης κατά 0,5% στα 1.964,50 δολάρια. Το ασήμι παρέμεινε σταθερό στα 22,64 δολάρια η ουγγιά.

Πετρέλαιο: Βρέθηκε κάτω από τα 80 δολάρια το Brent

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,1%, καθιστώντας τα μέταλλα σε τιμές δολαρίου λιγότερο ελκυστικά για  κατόχους άλλων νομισμάτων.

«Οι έμποροι θα αρχίσουν να εξετάζουν οικονομικά δεδομένα και πιθανές ενέργειες από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ. Ο χρυσός θα αντιδράσει με βάση ό,τι δείχνουν τα δεδομένα» εξηγεί ο Daniel Ghali, στρατηγός εμπορευμάτων στην TD Securities. «Είναι δύσκολο να δούμε έναν καταλύτη για περαιτέρω ανοδική πορεία στον χρυσό χωρίς αξιοσημείωτη επιδείνωση στα δεδομένα».

Οι καταλύτες για το χρυσό

Οι αξιωματούχοι της της Federal Reserve που μίλησαν σήμερα  την Τρίτη τόνισαν ότι θα επικεντρωθούν σε περισσότερα οικονομικά δεδομένα και στον αντίκτυπο των υψηλότερων μακροπρόθεσμων αποδόσεων των ομολόγων.

«Η δυναμική που απέκτησε ο χρυσός από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς διαβρώνεται. Εάν δείτε μια κλιμάκωση στη σύγκρουση, τότε ο χρυσός μπορεί να πάρει κάποια δυναμική πίσω από αυτό», σημειώνει ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της Blue Line Futures στο Σικάγο.

Ο χρυσός χρυσός κατέγραψε κέρδη που ξεπέρασαν το 7% τον Οκτώβριο καθώς η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ενίσχυσε τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια.

Κατά τα άλλα, το παλλάδιο έφτασε στα χαμηλότερα επίπεδά του από το 2018 στα 1.007,73 δολάρια νωρίτερα στη συνεδρίαση και υποχώρησε 1,2% στα 1.042,72 δολάρια. Η πλατίνα υποχώρησε κατά 2,2% στα 871,92 δολάρια.

Στην αγορά παλλαδίου, «η ζήτηση εξατμίζεται με αρκετά γρήγορους ρυθμούς με αποτέλεσμα τη μικρότερη παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης και αντικαθίσταται επίσης με πλατίνα σε εξαρτήματα καταλυτών αυτοκινήτων», πρόσθεσε ο Ghali.

Και τα δύο μέταλλα χρησιμοποιούνται σε συσκευές ελέγχου των εκπομπών στα αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities