Αύξηση κατά 8,6% στα βασικά κέρδη στο τρίτο τρίμηνο, ανέφερε η Telecom Italia (TIM) καθώς η συμφωνία με την ανταγωνιστική Open Fiber για κοινή χρήση του δικτύου σταθερής γραμμής σε ορισμένες περιοχές βοήθησε τα έσοδα στις εγχώριες δραστηριότητές της που δέχονται πιέσεις.

Η έκθεση κερδών έρχεται αφότου το διοικητικό συμβούλιο της TIM συμφώνησε την Κυριακή να πουλήσει το βραβευμένο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας στο αμερικανικό fund KKR την περασμένη εβδομάδα σε μια συμφωνία 19 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε μια κίνηση που ωστόσο επικρίθηκε από τον βασικό μέτοχο Vivendi.

Η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι τα EBITDA ανήλθαν σε 1,42 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο, αυξημένα σε σχέση με την πρόβλεψη αναλυτών που έκαναν λόγο για 1,37 δισ. ευρώ.

Telecom Italia: «Πράσινο φως» στην πώληση του δικτύου σταθερής στην KKR έναντι 22 δισ. ευρώ

Το εγχώριο EBITDA-AL, που συνεισφέρει το μεγαλύτερο μέρος του συνόλου του ομίλου, αυξήθηκε κατά 3,4% στα 990 εκατ. ευρώ, πάνω από την πρόβλεψη για 962 εκατ. ευρώ.

Οι συνολικές εγχώριες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,2% και διαμορφώθηκαν στα 2,98 δισ. ευρώ, επίσης πάνω από τις προβλέψεις.

Συμφωνία με την Open Fiber

Η συμφωνία της ΤΙΜ με την Open Fiber αύξησε τα έσοδα που συνδέονται με το δίκτυο το τρίμηνο και υπεραντιστάθμισε την πτώση των πωλήσεων υπηρεσιών στην έντονα ανταγωνιστική εγχώρια αγορά τηλεπικοινωνιών.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τους οικονομικούς της στόχους για το 2023, συμπεριλαμβανομένης της σταθεροποίησης των βασικών κερδών και των εσόδων από υπηρεσίες στην Ιταλία.

Στο εννεάμηνο, τα έσοδα από υπηρεσίες στις εγχώριες δραστηριότητες της TIM μειώθηκαν κατά 1,3% στα 7,9 δισ. ευρώ.

Η φορτωμένη με χρέη TIM επιδιώκει να αναδιαμορφώσει ριζικά τις δραστηριότητές της με τη συμφωνία που σύναψε με το fund KKR.
Το καθαρό χρηματοοικονομικό χρέος της TIM διαμορφώθηκε στα 26,3 δισ. ευρώ στις 30 Σεπτεμβρίου, οριακά αυξημένο σε σχέση με το τέλος του προηγούμενου τριμήνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή