Η γιγάντια νοτιοκορεατική εταιρεία τεχνολογίας Samsung Electronics θα αναπτύξει το 2024 σε ένα νέο smartphone, το Galaxy AI, ένα εργαλείο μετάφρασης και διερμηνείας σε πραγματικό χρόνο βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο αντιπρόσωπος του ομίλου.

Η λειτουργία αυτή θα είναι διαθέσιμη στο επόμενο Samsung Galaxy που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Θα επιτρέψει «να μεταφράζονται σε πραγματικό χρόνο ομιλία και κείμενα στη διάρκεια μιας επικοινωνίας», εξήγησε ο ίδιος εκπρόσωπος, χωρίς να διευκρινίσει πόσες γλώσσες θα είναι διαθέσιμες.

Τεχνολογία: Apple και Samsung Electronics επενδύουν σε εταιρεία ημιαγωγών της Softbank

Πώς θα λειτουργεί

Χάρη «στην τεχνητή νοημοσύνη που θα είναι ενσωματωμένη» στο μελλοντικό αυτό κινητό τηλέφωνο, το εργαλείο θα λειτουργεί ακόμη κι αν ο ένας από τους συμμετέχοντες δεν χρησιμοποιεί μοντέλο της Samsung.

Το να μιλάει κάποιος σε μια άλλη γλώσσα χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη θα είναι «εξίσου απλό με το να ενεργοποιεί τους υπότιτλους» μιας σειράς, διαβεβαίωσε η Samsung σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως οι ιδιωτικές συνομιλίες θα είναι προστατευμένες στα smartphones.

Η νοτιοκορεατική Samsung είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός smartphones στον κόσμο. Αντιπροσώπευσε το ένα πέμπτο των συνολικών πωλήσεων στην εν λόγω αγορά από τον Ιούλιο ως το Σεπτέμβριο, μπροστά από την Apple (16%), σύμφωνα με το εξειδικευμένο Counterpoint.

Xαμηλό 8 ετών στα κέρδη

Η νοτιοκορεατική εταιρεία τεχνολογίας δημοσίευσε τις πρώτες εκτιμήσεις της για το τρίτο τρίμηνο του 2023 την Τετάρτη, ανακοινώνοντας πτώση κατά 78% στα κέρδη σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ μνήμης και smartphone στον κόσμο εκτιμά ότι τα λειτουργικά του κέρδη μειώθηκαν στα 2,4 τρισεκατομμύρια γουόν (1,69 δισεκατομμύρια ευρώ) τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο, από 10,85 τρισεκατομμύρια γουόν ένα χρόνο νωρίτερα, σε μια σύντομη προκαταρκτική δήλωση κερδών.

Αν και μειώθηκαν απότομα σε σύγκριση με πέρσι, τα κέρδη του τρίτου τριμήνου της Samsung ήταν πολύ πάνω από τα 640 δισεκατομμύρια γουόν του πρώτου τριμήνου, το χαμηλότερο από το 2009 και τα 670 δισεκατομμύρια γουόν του δεύτερου τριμήνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI