Ανάσα στις αγορές φυσικού αερίου, από την είδηση ότι ροές του Ισραήλ προς την Αίγυπτο έχουν αυξηθεί έως και 60% αυτόν τον μήνα. Πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg, αναφέρουν ότι οι προμήθειες έχουν αυξηθεί στα 350-400 εκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα από περίπου 250 εκατομμύρια νωρίτερα τον Νοέμβριο. Ωστόσο, αυτό είναι σχεδόν το ήμισυ των κανονικών ροών πριν από τον πόλεμο.

Η Chevron Corp. ξεκίνησε τις προμήθειες σε τοπικούς πελάτες στο Ισραήλ και την περιοχή από το κοίτασμα φυσικού αερίου Tamar, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα. Το πεδίο έκλεισε τον περασμένο μήνα λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Οι συνολικές αποστολές από το Ισραήλ έχουν αυξηθεί, αφού η Αίγυπτος ανέφερε πλήρη διακοπή στα τέλη του περασμένου μήνα.

Εκτοξεύθηκαν οι τιμές αερίου μετά το «stop» της Αιγύπτου στις εισαγωγές

Η Ευρώπη

Η Αίγυπτος χρησιμοποιεί ορισμένες από τις ισραηλινές προμήθειες για να καλύψει τη δική της ζήτηση και εξάγει την περίσσεια ως υγροποιημένο φυσικό αέριο, κυρίως στην Ευρώπη. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η υψηλότερη διαθεσιμότητα θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξήσει τις αποστολές LNG στη χώρα της Βόρειας Αφρικής, καθώς η τοπική κατανάλωση παραμένει υψηλή.

Οι θερμότερες από τις συνηθισμένες θερμοκρασίες έχουν αυξήσει τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στην Αίγυπτο και οι διακοπές ρεύματος εξακολουθούν να είναι συχνές. Το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν να ξαναρχίσουν οι εξαγωγές LNG στην Ευρώπη τον Οκτώβριο, αλλά ο πόλεμος διέκοψε τις προμήθειες φυσικού αερίου.

Οι εξαγωγές LNG της Αιγύπτου θα μπορούσαν να είναι 40% χαμηλότερες τον φετινό χειμώνα από ό,τι προβλεπόταν έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του BloombergNEF. Η χώρα απέστειλε το 80% του LNG της στην Ευρώπη πέρυσι, καθώς η ήπειρος προσπάθησε να αντικαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο αγωγών μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια