Μεγάλο ενδιαφέρον για την μετοχή της Alpha Bank επιδεικνύει η UniCredit καθώς μετά το 8,97% που απέκτησε από το ΤΧΣ, προχώρησε στην αγορά επιπλέον μετοχών από το ταμπλό.

Όπως προκύπτει από την χρηματιστηριακή ανακοίνωση, απέκτησε μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών 211.138.299 μετοχές και 15.000.000 μετοχές από την Αγορά. Μετά την παραπάνω εξέλιξη, παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι γεννώνται θετικές προσδοκίες για τις προθέσεις των Ιταλών στην Alpha Bank αλλά και για τις προοπτικές της επένδυσής τους.

Πέρασε το «πακέτο» της Alpha Bank στη UniCredit – Τι σηματοδοτεί το deal

Σύμφωνα με πηγές του ΟΤ, η τοποθέτηση των Ιταλών σε αυτά τα επίπεδα αποτελεί μια καλή βάση για την περαιτέρω πορεία της μετοχής.

Η εξαγορά του ποσοστού του ΤΧΣ στην Alpha Bank από τη UniCredit είναι η πρώτη επένδυση μεγάλου ευρωπαϊκού τραπεζικού ομίλου σε ελληνική τράπεζα μετά από 17 χρόνια, σηματοδοτώντας την επιστροφή στην κανονικότητα, μετά τη δημοσιονομική κρίση της περασμένης δεκαετίας.

Η εξαγορά του ποσοστού που κατείχε το ΤΧΣ στην Alpha Bank από την UniCredit είναι ένας από τους τρεις πυλώνες της στρατηγικής συνεργασίας που ανακοίνωσαν προ τριών εβδομάδων οι επικεφαλής των δύο Ομίλων. Προβλέπεται επίσης η συγχώνευση των θυγατρικών τους στη Ρουμανία, μέσω της οποίας θα δημιουργηθεί η 3η μεγαλύτερη Τράπεζα στη ρουμανική αγορά και η εμπορική συνεργασία μέσω κοινοπραξίας για τη διάθεση προϊόντων διαχείρισης χαρτοφυλακίου και ασφάλισης ζωής.

Στρατηγικός επενδυτής

Έτσι, ολοκληρώνεται η πρώτη με συμμετοχή νέου επενδυτή πλήρης ιδιωτικοποίηση στον εγχώριο τραπεζικό τομέα στο πλαίσιο της αποεπένδυσης του ΤΧΣ και η Alpha Bank γίνεται η μόνη ελληνική Τράπεζα με τη συμμετοχή στρατηγικού εταίρου στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Η εξαγορά του ποσοστού του ΤΧΣ στην Alpha Bank από τη UniCredit είναι η πρώτη επένδυση μεγάλου ευρωπαϊκού τραπεζικού ομίλου σε ελληνική Τράπεζα μετά από 17 χρόνια, σηματοδοτώντας την επιστροφή στην κανονικότητα, μετά τη δημοσιονομική κρίση της περασμένης δεκαετίας.

Σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης κάνει λόγο για ιστορικό σταθμό στην πορεία της τράπεζας, η οποία καθίσταται και πάλι 100% ιδιωτική και μάλιστα με την είσοδο ενός στρατηγικού επενδυτή πρώτης γραμμής.

Οι τιμές στόχοι που δίνουν οι ξένοι οίκοι για την Alpha κυμαίνονται μεταξύ 1,8 ευρώ έως 2,2 ευρώ, με τους περισσότερους να δηλώνουν «buy».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις