Η Airbnb προχώρησε στην εξαγορά της Gameplanner.AI, μία startup που δραστηριοποιείται στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, με το τίμημα της συμφωνίας να είναι λίγο κάτω από τα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Η Gameplanner.AI βρίσκεται σε «stealth mode» από την ίδρυσή της το 2020, δηλαδή λειτουργεί μακριά από το κοινό για διάφορους λόγους, όπως για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας ή την αποφυγή περισπασμών. Σύμφωνα με το CNBC πρόκειται για την πρώτη εξαγορά της Airbnb ως εισηγμένη εταιρεία.

Δορυφόρος θα «φοράει» τεχνητή νοημοσύνης και θα ανιχνεύει ανωμαλίες σε πλανήτες

Η Gameplanner.AI θα επιταχύνει ορισμένα από τα έργα τεχνητής νοημοσύνης της Airbnb, σύμφωνα με την εταιρεία βραχυχρόνιων μισθώσεων. Η startup ιδρύθηκε από τον Άνταμ Σέγιερ, έναν από τους ιδρυτές της Siri. Όταν η Siri (ψηφιακή βοηθός) εξαγοράστηκε από την Apple, εργάστηκε δίπλα στον Στιβ Τζομπς. Ο Σέγιερ αργότερα αποτέλεσε εκ των συνιδρυτών της Viv Labs, η οποία θα γινόταν το θεμέλιο για τον φωνητικό βοηθό της Samsung.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Μπράιαν Σέσκι, δήλωσε ότι η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει ριζικά την πλατφόρμα και ότι θέλει να τη χρησιμοποιήσει ως «ταξιδιωτικό θυρωρό» που μαθαίνει για τους χρήστες με την πάροδο του χρόνου και βελτιώνει τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες — για παράδειγμα, αντιστοίχιση χρηστών με τα σωστά δωμάτια ή σπίτια.

Σύμφωνα με το CNBC, η συμφωνία θα μπορούσε να κεντρίσει κάποιο ενδιαφέρον εκ μέρους της Wall Street για το εάν η στρατηγική συγχωνεύσεων και εξαγορών του Σέσκι αλλάζει, δυνητικά καθιστώντας την Airbnb πιο ελκυστικό στόχο εξαγοράς. Η εταιρεία είναι κερδοφόρα και διέθετε 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και ρευστά στοιχεία ενεργητικού στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τα νέα της Airbnb ακολουθούν αναφορές ότι η Google βρίσκεται σε συνομιλίες για επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων σε μια άλλη startup τεχνητής νοημοσύνης, την Character.AI, η οποία τον Μάρτιο συγκέντρωσε 150 εκατομμύρια δολάρια σε αποτίμηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε έναν γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής τον Άντρισεν Χόροβις. Η εν λόγω startup επιτρέπει στους ανθρώπους να δημιουργούν εικονικούς χαρακτήρες ή να συνομιλούν με εκδόσεις AI διασημοτήτων όπως ο Ίλον Μασκ ή ο Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI