Να κρατήσει τη θετική του τροχιά προσπαθεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ευλόγως αντιμετωπίζει τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών των βραχυπρόθεσμων, μετά και από την ισχυρή ανοδική αντίδραση που καταγράφηκε χτες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,11% στις 1.236,62 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,03% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.006,47 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,54% στις 1.008,87 μονάδες.

Κρατούν οι long

Όπως ήταν αναμενόμενο η αγορά θα πρέπει να περάσει από τη βάσανο των βραχυπρόθεσμων για να μπορέσει να κοιτάξει και τον πρώτο και κοντινό στόχο των 1.240 μονάδων και να ανοίξει το δρόμο προς τις 1.250 μονάδες. Οι βραχυπρόθεσμοι σπεύδουν σήμερα να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους, ειδικά στον τραπεζικό κλάδο, χωρίς όμως να διαταράσσουν τα επίπεδα, δεδομένου ότι το κλίμα στην αγορά έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Άλλωστε οι long δείχνουν να μαζεύουν μεγάλο μέρος της προσφοράς, με τις προοπτικές καλύτερων ημερών να παραμένουν σε ισχύ, μετά και τις τελευταίες τραπεζικές εξελίξεις. Εξελίξεις που μονοπωλούν το ενδιαφέρον και σήμερα, καθώς επιβεβαιώνουν τον καταλυτικό ρόλο της μείωσης του ρίσκου χώρας, άρα και της ελκυστικότητας των ελληνικών assets, μετά την επιστροφή της στην επενδυτική βαθμίδα.

Την ίδια ώρα, το κλίμα από τις διεθνείς αγορές βοηθά στη διατήρηση του θετικού momentum της Λ. Αθηνών, ακόμη και αν σήμερα κάνει μια στάση. Τα στοιχεία τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ευρωζώνη έχουν επαναφέρει τις εκτιμήσεις ότι οι Κεντρικές Τράπεζες βρίσκονται κοντά στο τέλος των αυξήσεων των επιτοκίων, βελτιώνοντας πλέον τις προβλέψεις για την πορεία και του κόστους δανεισμού των επιχειρήσεων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Λάμδα σημειώνει κέρδη 2,06%, με τις Σαράντη, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ και Cenergy να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Aegean, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Coca Cola, Titan, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Από την άλλη όμως, η Motor Oil διορθώνει κατά 1,04%, σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Eurobank, ΔΕΗ, Πειραιώς, Alpha Bank, Μυτιληναίος και ΕΥΔΑΠ. Χωρίς μεταβολή είναι οι Autohellas και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών