Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, συνεχίζοντας την καλή πορεία που άρχισαν χτες με τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, με τα σημερινά “καύσιμα” να έρχονται από τα θετικά μηνύματα της οικονομίας της Κίνας.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,6%, τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 1,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,08% στις 7.520 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,39% στις 15.675 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,63% στις 7.231 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Siemens Energy κερδίζει περισσότερο από 7%, αφού η εταιρεία εξασφάλισε 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε κρατικές εγγυήσεις που σχετίζονται με έργα από τη γερμανική κυβέρνηση. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ότι χορήγησε το backstop ως μέρος ενός ευρύτερου πακέτου 15 δισεκατομμυρίων ευρώ σε γραμμές εγγυήσεων που συμφωνήθηκε με τις τράπεζες και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

Από την άλλη, οι μετοχές της γαλλικής κατασκευάστριας τρένων Alstom υποχωρεί περισσότερο από 10% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα περικόψει 1.500 θέσεις εργασίας και θα πουλήσει περιουσιακά στοιχεία καθώς προσπαθεί να στηρίξει τον ισολογισμό της.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε απότομα τον Οκτώβριο στο 4,6% από 6,7% τον προηγούμενο μήνα, φθάνοντας σε χαμηλό δύο ετών. Ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε σταθερός σε μηνιαία βάση, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι ο ΔΤΚ θα αυξηθεί κατά 4,8% σε ετήσια βάση και 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ο δομικός ΔΤΚ — ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ασταθείς τιμές των τροφίμων, της ενέργειας, του αλκοόλ και του καπνού — υποχώρησε κατά 5,7% τον Οκτώβριο από 6,1% τον Σεπτέμβριο.

Επίσης, ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία έφτασε στο 4% τον Οκτώβριο, με το ποσοστό να είναι σύμφωνο με την προκαταρκτική ανακοίνωση. Ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στο 4,9%. Σε μηνιαία βάση οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές