Ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς και οι ανελέητοι βομβαρδισμοί από την πλευρά του Τελ Αβίβ στη Λωρίδα της Γάζας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς.
Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Πεθαίνοντας στα νοσοκομεία της Γάζας – Χωρίς ρεύμα και οξυγόνο ασθενείς
Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε για ακόμα μία φορά το Ισραήλ για «ψέματα» αλλά και για το γεγονός ότι στοχοποιούνται χώροι λατρείας και νοσοκομεία. «Πώς μπορούν και πυροβολούν παιδιά;», διερωτήθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υπογράμμισε πως το μέρος που ονομάζεται Γάζα δεν υπάρχει πλέον καθώς τα πάντα έχουν καταστραφεί.
Ακόμα υποστήριξε ότι η Τουρκία θα μιλάει ελεύθερα για την κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα σημειώνοντας πως δεν θα μείνει με δεμένα χέρια γιατί δεν έχει κανένα χρέος απέναντι στο Ισραήλ.
«Αυτοί που έχουν χρέος δεν μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα», σημείωσε χαρακτηριστικά σε ένα «καρφί» για τη στάση της Δύσης και την υποστήριξη της προς το Ισραήλ στον πόλεμο με τη Χαμάς.
Πηγή: in.gr