Με την κλιματική αλλαγή παρομοίασε την τεχνητή νοημοσύνη ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σουντάρ Πιτσάι, λέγοντας ότι και αυτή πρόκειται να εξαπλωθεί παγκοσμίως ενώ οι άνθρωποι μοιράζονται την ευθύνη να δημιουργήσουν ένα προστατευτικό πλαίσιο.

Τεχνητή νοημοσύνη: Τα σχέδια της OpenAI για να βάλει το ChatGBT στα σχολεία

Όπως μεταδίδει το Reuters, κατά την παρουσία του στη σύνοδο κορυφής των CEO της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στο Σαν Φρανσίσκο την Πέμπτη, ο Πιτσάι ερωτήθηκε από την Emily Chang του Bloomberg πώς θα επιτευχθεί παγκόσμια συναίνεση για την «έξυπνη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης».

Ο Πιτσάκι δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη «θα πολλαπλασιαστεί» και ότι «οι πρόοδοι της τεχνητής νοημοσύνης θα φτάσουν σε όλες τις χώρες».

«Είναι σαν την κλιματική αλλαγή»

Εάν κάτι όσον αφορά την Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να πάει στραβά σε μια χώρα, είπε, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει άλλα κράτη, καθιστώντας δύσκολη τη ρύθμιση σε τοπικό επίπεδο.

«Κατά κάποιο τρόπο, είναι σαν την κλιματική αλλαγή και τον πλανήτη», δήλωσε ο Πιτσάι. «Όλοι μοιραζόμαστε έναν πλανήτη. Νομίζω ότι αυτό ισχύει και για την τεχνητή νοημοσύνη». Γι’ αυτό «πρέπει να αρχίσουμε να δημιουργούμε [ρυθμιστικό] πλαίσιο σε παγκόσμιο επίπεδο», πρόσθεσε.

Ο Πιτσάκι δήλωσε ότι οι χώρες έχουν κοινή ευθύνη για την οικοδόμηση παγκόσμιων ρυθμιστικών πλαισίων, κάτι στο οποίο έχει αναφερθεί ξανά τους τελευταίους μήνες. Είπε ότι ο ίδιος διακρίνει κάποια σημάδια προόδου στις συζητήσεις, μεταξύ άλλων στη Σύνοδο Κορυφής της G7 στην Ιαπωνία νωρίτερα φέτος.

Εξάλλου κατά τη συνάντησή τους οι Τζο Μπάιντεν και Σι Τζινπίνγκ, πρόεδρος των ΗΠΑ και της Κίνας αντίστοιχα, υποσχέθηκαν να εκκινήσουν διάλογο γύρω από το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη