Τα προϊόντα AI της Microsoft πρόκειται να «αλλάξουν το παιχνίδι όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα» και αναμένεται να οδηγήσουν τη μετοχή 15% υψηλότερα σε υψηλά ρεκόρ το 2024, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Wedbush.

«Εκτιμάμε ότι για κάθε 100 δολάρια που επένδυσε η Microsoft για το cloud Azure τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν επιπλέον 35-40 δολάρια για δαπάνες AI», δήλωσε ο Dan Ives. Είναι μια ευκαιρία μετασχηματισμού για ολόκληρο τον κλάδο, με τον αμερικανικό κολλοσό τεχνολογίας να ηγείται με διαφορά.

Cloud computing: Αύξηση 23% των δαπανών για υπηρεσίες cloud το 2023

Ο Daniel Ives, Διευθύνων Σύμβουλος και Ανώτερος Αναλυτής Μετοχικών Ερευνών που καλύπτει τον τομέα της Τεχνολογίας στην Wedbush Securities από το 2018, δήλωσε ότι έχει δει «σταδιακά θετικά» σημάδια για τη ζήτηση AI, αφού πραγματοποίησε σχετικούς ελέγχους μεταξύ των πελατών της Microsoft, προσθέτοντας ότι το 2024 θα αποτελέσει μια σημαντική χρονιά για την εξάπλωση των υπηρεσιών Copilot που μόλις παρουσίασε η Microsoft στο συνέδριο Ignite στο Σιάτλ.

«Με βάση την εμπειρία μας στον συγκεκριμένο τομέα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα επόμενα τρία χρόνια πάνω από το 50% της εγκατεστημένης βάσης της Microsoft θα έχει υιοθετήσει τη λειτουργικότητα AI για εταιρικούς και εμπορικούς σκοπούς – μια μετυάβαση η οποία θα αλλάξει το τοπίο για τον επικεφαλής της εταιρείας, Satya Nadella», διευκρίνισε.

Η μετοχή

Αυτό οδήγησε τον Ives να θεωρήσει ότι υπάρχει ακόμη αρκετή άνοδος για τη μετοχή της Microsoft, αυξάνοντας τον στόχο τιμής του στα 425 δολάρια από 400 δολάρια, που αντιπροσωπεύει δυνητική άνοδο 15% από τα τρέχοντα επίπεδα. Ο Ives επανέλαβε επίσης την αξιολόγησή του Outperform για τη Microsoft και δήλωσε ότι η μετοχή παραμένει στη λίστα Wedbush Best Ideas List με ορίζοντα το 2024.

«Πιστεύουμε ότι η μετοχή δεν έχει ακόμη αποδώσει αυτό που θεωρούμε ως το επόμενο κύμα ανάπτυξης του cloud και της τεχνητής νοημοσύνης που θα σαρώσει τη Microsoft και θα της προσδώσει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα cloud έναντι της Amazon και της Google», δήλωσε ο Ives.

Ο Ives εκτιμά ότι η σουίτα προϊόντων AI της Microsoft, Copilot Studio, θα μπορούσε να προσθέσει περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα μέχρι το οικονομικό έτος 2025 της εταιρείας.

2024 όπως 1995

Η δυνατότητα βιώσιμης ανάπτυξης με γνώμονα την Τεχνητή Νοημοσύνη τα επόμενα χρόνια διαμορφώνει την άποψη του Ives ότι αυτή είναι μια «στιγμή του 1995» για τον τομέα της τεχνολογίας, καθώς ξεκινάει ένα μετασχηματιστικό κύμα δαπανών ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων που δεν έχει παρατηρηθεί από την έναρξη του διαδικτύου στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

«Η θέση μας παραμένει ότι το cloud και το υποκείμενο οικοσύστημα Office 365/Windows θα αποτελούν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της εταιρείας στο μέλλον και τελικά θα ωθήσει την ανάπτυξη και τα περιθώρια κέρδους παρά την ύφεση. Πιστεύουμε επίσης ότι θα αρχίζει να μπαίνει στην επόμενη ταχύτητα ανάπτυξης με το ChatGPT και την AI να προσθέτουν επίσης ένα νέο επίπεδο ανάπτυξης στην ιστορία της Microsoft τα επόμενα χρόνια».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI