Την έξοδο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από την Alpha Bank γνωστοποίησε και επισήμως η τράπεζα.

Alpha Bank: «Αγοράζει» και από το ταμπλό η UniCredit – Στο 9,6% το ποσοστό της

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό, το ΤΧΣ πλέον δεν κατέχει δικαίωμα ψήφου μετά την πώληση του ποσοστού του στην ιταλική UniCredit

«Κατ’ εφαρμογή του Ν. 3556/2007, η Alpha Υπηρεσιών & Συμμετοχών (η ‘Εταιρεία’) ενημερώνει ότι, κατόπιν σχετικής γνωστοποίησης του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την 20.11.2023, το τελευταίο από την 13.11.2023, δεν κατέχει πλέον δικαιώματα ψήφου της Εταιρείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο 9,6% το ποσοστό της UniCredit

Σημειώνεται ότι η ιταλική τράπεζα, μετά την απόκτηση του ποσοστού του ΤΧΣ, προχώρησε στην αγορά επιπλέον μετοχών της Alpha Bank από το ταμπλό. Έτσι, στις 14 Νοεμβρίου το ποσοστό της UniCredit ανήλθε στο 9,6% των μετοχών της ελληνικής συστημικής τράπεζας.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την χρηματιστηριακή ανακοίνωση, ο ιταλικός όμιλος απέκτησε μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών 211.138.299 μετοχές και 15.000.000 μετοχές από την Αγορά. Μετά την παραπάνω εξέλιξη, παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι γεννώνται θετικές προσδοκίες για τις προθέσεις των Ιταλών στην Alpha Bank αλλά και για τις προοπτικές της επένδυσής τους.

Σύμφωνα με πηγές του ΟΤ, η τοποθέτηση των Ιταλών σε αυτά τα επίπεδα αποτελεί μια καλή βάση για την περαιτέρω πορεία της μετοχής.

Η εξαγορά του ποσοστού του ΤΧΣ στην Alpha Bank από τη UniCredit είναι η πρώτη επένδυση μεγάλου ευρωπαϊκού τραπεζικού ομίλου σε ελληνική τράπεζα μετά από 17 χρόνια, σηματοδοτώντας την επιστροφή στην κανονικότητα, μετά τη δημοσιονομική κρίση της περασμένης δεκαετίας.

Η εξαγορά του ποσοστού που κατείχε το ΤΧΣ στην Alpha Bank από την UniCredit είναι ένας από τους τρεις πυλώνες της στρατηγικής συνεργασίας που ανακοίνωσαν προ τριών εβδομάδων οι επικεφαλής των δύο Ομίλων. Προβλέπεται επίσης η συγχώνευση των θυγατρικών τους στη Ρουμανία, μέσω της οποίας θα δημιουργηθεί η 3η μεγαλύτερη Τράπεζα στη ρουμανική αγορά και η εμπορική συνεργασία μέσω κοινοπραξίας για τη διάθεση προϊόντων διαχείρισης χαρτοφυλακίου και ασφάλισης ζωής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις