Ανθεκτικότητα επιδεικνύει ο όμιλος της Motor Oil εν μέσω της πρωτοφανούς μεταβλητότητας στο διεθνές γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον.
Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το εννεάμηνο οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν 9,9 δις. ευρώ έναντι 12,6 δις. ευρώ το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Στο εννεάμηνο τα EBITDA κινήθηκαν πάνω από τα 1,1 δις. ευρώ και για την ακρίβεια έκλεισαν στα 1,158 δις. ευρώ, έχοντας υποχωρήσει κατά 17% από πέρυσι. Τα προσαρμοσμένα EBITDA ηταν στα 1,140 δις. ευρώ.

Motor Oil: Παρουσίασε τις θυγατρικές στην κυκλική οικονομία, Verd και Πράσινο Λάδι

Το τρίτο τρίμηνο

Στο τρίτο τρίμηνο του έτους η Motor Oil πέτυχε να ανεβάσει σημαντικά τις οικονομικές της επιδόσεις με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 623 εκατ. από 459 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Για την ίδια περίοδο οι πωλήσεις του ομίλου ήταν λίγο πάνω από τα 4 δισ. ευρώ, ενώ το τρίτο τρίμηνο του 2022 ήταν στα 4,7 δισ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ήταν υψηλότερα και συγκεκριμένα στα 441 εκατ. από 321 εκατ. ευρώ.

Επενδύσεις

Το capex του ομίλου κινείται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Για το 2023 εκτιμάται ότι θα κλείσει στα 270 εκατ. ευρώ και πρόκειται για την τρίτη υψηλότερη επίδοση από το 2017. Οι καθαρές ταμειακές ροές του ομίλου κινήθηκαν στα 746 εκατ. ευρώ από μολις 85 εκατ. ευρώ το περσινό εννεάμηνο. Μειωμένο εμφανίζεται και το καθαρό χρέος και συγκεκριμένα στα 1,2 δις. ευρώ έναντι 1,7 δις. ευρώ το εννεάμηνο του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις