Με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στη μετοχή της Εθνικής, το Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται σήμερα σε θετικά εδάφη, αντιμετωπίζοντας προς ώρας τη μεγάλη νευρικότητα που υπάρχει για τις προθέσεις των retail επενδυτών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,48% στις 1.254,84 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 42,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,30% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.054,57 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,63% στις 1.048,94 μονάδες.

Μικρές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές

Όλα τα φώτα στην Εθνική

Η αγορά έχει επιστρατεύσει σήμερα τα «βαριά χαρτιά» που μπορεί να λειτουργήσουν ως ανάχωμα στις όποιες αναταράξεις υπάρξουν με τη μετοχή της Εθνικής. Πάντως, ενώ όλοι όσοι συμμετείχαν στο placement του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το ποσοστό του στην Εθνική περίμεναν τη σημερινή ημέρα για να δουν στη διάθεσή τους τις μετοχές, κατά την ανακοίνωση, διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να κάνουν πράξη. Μάλλον η ασάφεια της ώρας… έπαιξε ρόλο, καθώς αν και πιστωμένες οι μετοχές, δεν είναι διαθέσιμες για πώληση.

Έτσι, μετατίθενται για την αυριανή οι… αναταράξεις που αναμένοντο στη μετοχή, η οποία σήμερα ανεβαίνει στα 6,25 ευρώ, ένα επίπεδο που απέχει σχεδόν 18% από τα 5,33 ευρώ που διατέθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Και όπως επισημαίνεται από αρκετούς εγχώριους αναλυτές, όσο περισσότερα αναχώματα υψωθούν πέριξ των 1.250 μονάδων, τόσο πιο εύκολα θα περάσει και η περίοδος αναταράξεων στην αγορά.

Σε περίπτωση μεγάλων αναταράξεων, ο γενικός δείκτης θα πρέπει να κρατήσει τα επίπεδα των 1.211 μονάδων, ενώ η στήριξη του τραπεζικού είναι στις 1.005 μονάδες. Ο τραπεζικός σαφώς θα κάνει τη διαφορά, αλλά θα πρέπει να δείξει ότι τα τριψήφια επίπεδα αποτελούν παρελθόν, μετά και τις τελευταίες μεγάλες μετοχικές αλλαγές που υπήρξαν. Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο FTSE 25 έχει στήριξη στις 2.989 μονάδες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Coca Cola σημειώνει κέρδη 3,46%, με τον ΟΤΕ να είναι στο +2,26% και τις ΕΥΔΑΠ και Πειραιώς στο +1,1% αμφότερες. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Σαράντης, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, ΔΕΗ, Cenergy, Μυτιληναίος, Jumbo, ΕΛΧΑ και Τιτάν.

Στον αντίποδα, οι πιέσεις εστιάζουν στις Eurobank, Quest και Alpha Bank, οι οποίες σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Βιοχάλκο και ΟΠΑΠ. Χωρίς μεταβολή οι Aegean, Autohellas και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών