Με την μετοχή της Εθνικής να μονοπωλεί, όπως ήταν αναμενόμενο, και σήμερα το ενδιαφέρον της αγοράς, το χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκει σήμερα σημαντικές στηρίξεις από τον ενεργειακό κυρίως κλάδο, προκειμένου να ξεπεράσει τον ύφαλο των πιέσεων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,66% στις 1.250,44 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 23,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,49% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.049,75 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,25% στις 1.047,81 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών για Εθνική Τράπεζα: Η διάθεση του 22% των μετοχών σταθμός για το χρηματοπιστωτικό σύστημα

«Σκούπα» στην Εθνική

Με τον τζίρο της Εθνικής να έχει ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ από τα πρώτα πέντε λεπτά της συνεδρίασης, η μετοχή δείχνει να μπορεί να ελέγξει τις πιέσεις που εκδηλώνονται από την ενθυλάκωση της διαφοράς μεταξύ της τιμής στο ταμπλό και της απόκτησης των μετοχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το retail. Άλλωστε μιλάμε για 24,1 εκατ. μετοχές που προσφέρθηκαν στους εγχώριους ιδιώτες επενδυτές, με 16 περίπου εκατ. σε ειδικούς επενδυτές.

Η αγορά εμφανίζει όμως αντανακλαστικά, τα οποία κρατούν τον γενικό δείκτη κοντά στις 1.250 μονάδες, επιβεβαιώνοντας ότι έχει δημιουργήσει μια μεγάλη βάση πέριξ των επιπέδων. Σε αυτό βοήθησε και το χθεσινό rebalancing που έγινε λόγω της αλλαγής της στάθμισης της Εθνικής στο δείκτη του MSCI, με μεγάλο μέρος της προσφοράς να απορροφάται μέχρι τώρα επαρκώς.

Αφού ξεπεράσει τον ύφαλο αυτόν η αγορά θα «αναδείξει» τις κινήσεις που γίνονται με βάση τα τελευταία αποτελέσματα εννεαμήνου που ανακοινώθηκαν και έδειξαν το δρόμο για τις προοπτικές πολλών εισηγμένων. Σταδιακά θα έρχεται στο επίκεντρο και η επικείμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch, η οποία αναμένεται την 1η Δεκεμβρίου, και εκτιμάται ότι θα δώσει το στίγμα για τις επιδόσεις της Ελλάδας, αφού θα λάβει προφανώς υπόψιν και τις τελευταίες εξελίξεις σε μάκρο και μίκρο επίπεδο.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική χάνει 2,58% στα 6,1280 ευρώ, έχοντας διακινήσει πάνω από 3 εκατ. τεμάχια, με την ΕΛΧΑ να υποχωρεί κατά 1,80%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Cenergy και ΟΤΕ, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ και Quest.

Από την άλλη, η Autohellas κερδίζει 3,06%, με τις Motor Oil και Σαράντη να κερδίζουν 2,6% αμφότερες. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Λάμδα, Πειραιώς, Jumbo, ΔΕΗ, Coca Cola, Eurobank, Alpha Bank και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες