Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας σημειώθηκε τις απογευματινές ώρες χθες Σάββατο. Όπως ενημερώνει το Λιμενικό Σώμα τις απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο του επιβατηγού οχηματαγωγού «HELLENIC SPIRIT» Νηολογίου Χανίων, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου στο Νότιο λιμάνι της Πάτρας, προσέκρουσε με τη δεξιά πλευρά στην αριστερή πλευρά του ήδη παραβεβλημένου στον προβλήτα επιβατηγού-οχηματαγωγού «SUPERFAST II» Nηολογίου Πειραιά, καθώς επίσης και στην αριστερή πλευρά του δεξαμενοπλοίου «AEGEAN TIFFANY» Νηολογίου Πειραιά, το οποίο βρισκόταν παραβεβλημένο στην αριστερή πλευρά του «SUPERFAST II».

Το «HELLENIC SPIRIT» προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Πάτρας και αποβίβασε τους επιβάτες και τα οχήματα, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι Ανκόνα Ιταλίας προς το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεσο προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με εκατόν είκοσι οκτώ (128) επιβάτες και εκατόν δεκάξι (116) οχήματα.

Από τη Λιμενική Αρχή τέθηκαν σε ετοιμότητα πλωτά και Ρ/Κ ασφαλείας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμάκιου επιθεώρησης Πλοίων του λιμένα διενήργησαν επιθεώρηση στα ανωτέρω πλοία και κατέγραψαν τις ζημιές, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά