Η διεθνής ένωση των ανεξάρτητων πλοιοκτητών πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, Intercargo, με πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Φαφαλιό, εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για την πυραυλική επίθεση στο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου KMAX Ruler, χωρητικότητας 91.900 dwt, στο λιμάνι της Οδησσού, η οποία οδήγησε στο θάνατο ενός πλοηγού και στον τραυματισμό τεσσάρων μελών του πληρώματος του πλοίου.

Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν εμπορικό πλοίο ανοικτά της Οδησσού

Αποτελεί, επισημαίνει η Intercargo,  μια έντονη υπενθύμιση του πόσο εύθραυστη είναι η υπόθεση της ασφάλειας και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Αυτή η επιθετική πράξη, που προκάλεσε απώλεια αθώων ζωών, πρέπει να καταδικαστεί σθεναρά, τονίζει η Intercargo.

Στην συνέχεια η ένωση υπογραμμίζει ότι τα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, επανδρωμένα με αθώους ναυτικούς, αποτελούν την επιτομή των μη πολεμικών πλοίων και οποιαδήποτε επίθεση εναντίον τους είναι καταδικαστέα και ασυγχώρητη. Είναι επιτακτική ανάγκη να υπογραμμιστεί ότι τα εμπορικά πλοία, άσχετα με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση, δεν πρέπει να γίνονται πιόνια σε οποιαδήποτε εχθρική εμπλοκή και ήταν ευτύχημα που η επίθεση αυτή δεν στοίχισε περισσότερες ζωές.

Υπό το πρίσμα αυτού του τραγικού περιστατικού, είναι ζωτικής σημασίας για όλα τα έθνη στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας να ενωθούν για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της προστασίας των ναυτικών μας, οι οποίοι διαδραματίζουν αναπόσπαστο ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο και την ευημερία, υπογραμμίζει η Intercargo.

Καταλήγοντας η Intercargo εκφράζει τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των ναυτικών που επλήγησαν από αυτό το τραγικό περιστατικό και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση στην περιοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά