Οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο οίκος Sotheby’s δημοπρατεί ένα σετ έξι φανέλες που φορούσε ο Λιονέλ Μέσι στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στο Κατάρ, όταν η Αργεντινή επιβλήθηκε της υπερασπίστριας του τίτλου Γαλλίας και πήρε το πρώτο έπαθλο, κερδίζοντας στα πέναλτι, αφού στην κανονική του διάρκεια ο αγώνας έληξε 3-3.

Το σετ με τις χαρακτηριστικές ριγέ φανέλες σε γαλάζιο και λευκό—συμπεριλαμβανομένης μίας που φορέθηκε στον τελευταίο αγώνα στις 18 Δεκεμβρίου—θα μπορούσε να γίνει η πιο πολύτιμη συλλογή αθλητικών αναμνηστικών που θα κυκλοφορήσει σε δημοπρασία. Οι εκτιμήσεις για το σετ ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια δολάρια. Το τρέχον ρεκόρ είναι για τη φανέλα των τελικών NBA του 1998 του Μάικλ Τζόρνταν που πουλήθηκε για 10,1 εκατομμύρια δολάρια στους Sotheby’s της Νέας Υόρκης το 2022.

Το «χρυσό άγγιγμα» του…Μέσι – Βγάζει περισσότερα από μια ολόκληρη ομάδα

Η δημοπρασία θα είναι ανοιχτή για υποβολή προσφορών από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 14 Δεκεμβρίου.

Το τρέχον ρεκόρ αναμνηστικών ποδοσφαιρικών κορυφαίων πωλήσεων φτάνει στη φανέλα που φόρεσε ένας άλλος Αργεντινός ποδοσφαιριστής, ο αείμνηστος Ντιέγκο Μαραντόνα, στον ιστορικό αγώνα εναντίον της Αγγλίας το 1986, με το γνωστό… «χέρι του Θεού». Πουλήθηκε για 9,3 εκατομμύρια δολάρια στους Sotheby’s του Λονδίνου τον Μάιο του 2022.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022 είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στην ιστορία του αθλητισμού, άρρηκτα συνδεδεμένο με την πορρεία του Μέσι και καθιερώνει σταθερά την ιδιότητά του ως ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών», δήλωσε ο Μπραμ Βάχτερ, επικεφαλής των σύγχρονων συλλεκτικών ειδών της Sotheby’s. «Η πώληση αυτών των έξι φανελών αποτελεί μια μνημειώδη περίσταση στην ιστορία των δημοπρασιών, προσφέροντας στους θαυμαστές και τους συλλέκτες μια σύνδεση με το κορυφαίο επίτευγμα του Μέσι».

Η εταιρεία λέει ότι οι δημοπρασίες αθλητικών αναμνηστικών της προσελκύουν μια νέα γενιά αγοραστών, με τους μισούς πλειοδότες να είναι ηλικίας κάτω των 40 ετών. Πάνω από το 50 τοις εκατό είναι επίσης νέοι πλειοδότες.

Τις φανέλες του Μέσι φέρνει σε δημοπρασία η τεχνολογική startup AC Momento με έδρα τις ΗΠΑ. Μέρος των εσόδων διατίθεται στο έργο UNICAS, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Leo Messi. Το έργο με το Νοσοκομείο Παίδων Sant Joan de Déu (SJD) της Βαρκελώνης υποστηρίζει τις ανάγκες παιδιών με σπάνιες ασθένειες.

Η δημοπρασία θα συνοδεύεται από δωρεάν έκθεση με τις φανέλες στον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι