Η Tesla προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης κατά του Σουηδικού Οργανισμού Μεταφορών τη Δευτέρα, αφού οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι άρχισαν να εμποδίζουν τις παραδόσεις πινακίδων κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα της εταιρείας.

Οι Σουηδοί ταχυδρομικοί υπάλληλοι εμπόδισαν τις παραδόσεις πινακίδων κυκλοφορίας της Tesla ως ένδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς εργάτες. Τα σουηδικά συνδικάτα πίεσαν την Tesla με απεργίες και αποκλεισμούς λόγω της μέχρι στιγμής άρνησης της εταιρείας να υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας με υπαλλήλους στο τμήμα εξυπηρέτησης, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών και μηχανικών που επισκευάζουν και συντηρούν αυτοκίνητα.

Απόβαση Tesla στη Βρετανία – Το deal με ταχυφορτιστές σε πρατήρια καυσίμων

Η Tesla ισχυρίζεται ότι η σουηδική κυβέρνηση έχει «συνταγματική υποχρέωση να παρέχει πινακίδες κυκλοφορίας στους ιδιοκτήτες οχημάτων», σύμφωνα με το CNBC. Η μήνυση κατατέθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο του Νόρκεπινγκ τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το Bloomberg, μήνυση κατατέθηκε και κατά της ταχυδρομικής υπηρεσίας της σκανδιναβικής χώρας.

Σύμφωνα με την αγωγή της αμερικανικής εταιρείας, η Tesla παρέδωσε 9.167 αυτοκίνητα στη Σουηδία το 2022 και ότι το Model Y είναι το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στη χώρα μέχρι στιγμής το 2023. Η Tesla παρέδωσε 435.059 αυτοκίνητα το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την έκθεση παραγωγής και παράδοσης οχημάτων της στις 2 Οκτωβρίου.

«Αυτή η κατάσχεση πινακίδων κυκλοφορίας συνιστά επιθετική ενέργεια που εισάγει διακρίσεις χωρίς καμία νομική βάση εναντίον της Tesla. Αυτό το μέτρο δεν μπορεί να περιγραφεί με κανέναν άλλο τρόπο παρά ως μια μοναδική επίθεση σε μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στη Σουηδία», αναφέρει η Tesla στη σχετική μήνυση, την οποία το CNBC μετέφρασε από τα σουηδικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, δήλωσε την Πέμπτη, ότι «αυτό είναι τρελό», σε σχετική ανάρτηση στο X, του οποίου είναι ιδιοκτήτης, σχολιάζοντας ανάρτηση άλλου χρήστη για τις μπλοκαρισμένες πινακίδες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη συγκεκριμένη μήνυση, η Tesla θα πρέπει να είναι σε θέση να συλλέγει απευθείας τις πινακίδες κυκλοφορίας αντί να τις παραλαμβάνει μέσω ταχυδρομείου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή