Η βρετανική εταιρεία πρατηρίων βενζίνης EG Group προτίθεται να αγοράσει τις μονάδες εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης της Tesla για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του δικτύου της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Ευρώπη.

Η EG, που ανήκει στους δισεκατομμυριούχους αδερφούς Issa, οι οποίοι κατέχουν επίσης το βρετανικό σούπερ μάρκετ Asda, ανακοίνωσε ότι στοχεύει να επεκτείνει το δίκτυο φόρτισής της το οποίο σήμερα αποτελείται από περισσότερους από 600 φορτιστές και να ανέλθει σε περισσότερους από 20.000 φορτιστές στις δικές της εγκαταστάσεις με την πάροδο του χρόνου.

Toyota: Αντιμέτωπη με το gigacasting της Tesla – «Πόλεμος» για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας

Η ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων θεωρείται κλειδί για τον «πράσινο» στόχο της Βρετανίας που συνίσταται στην επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050. Ωστόσο η αυτοκινητοβιομηχανία, από την πλευρά της, έχει ζητήσει ταχύτερη επέκταση του δημόσιου δικτύου φόρτισης προκειμένου να λειτουργήσει ως κίνητρο για τους οδηγούς να αποκτήσουν ηλεκτρικό όχημα.

Χαμηλή διασπορά φορτιστών

Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει σήμερα ένα δίκτυο μόλις 49.000 δημόσιων συσκευών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία.

Οι φορτιστές «ανοιχτού δικτύου» της Tesla που θα αγοράσει η EG θα επιτρέψουν σε όλους τους οδηγούς να έχουν πρόσβαση σε αυτούς ανεξάρτητα από τη μάρκα του οχήματός τους.

«Η ταχεία εγκατάσταση αξιόπιστης, εύχρηστης υποδομής φόρτισης EV είναι το σωστό βήμα προς ένα βιώσιμο μέλλον», δήλωσε η Rebecca Tinucci, ανώτερη διευθύντρια της Υποδομής Φόρτισης της Tesla.

Το υλικό γρήγορης φόρτισης της Tesla θα είναι επίσης διαθέσιμο για αγορά και σε «άλλους ηγέτες» στον κλάδο, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green