Ανατροπή και θετικό κλείσιμο έκαναν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς μετά από μερική κατοχύρωση των κερδών του Νοεμβρίου, ξαναβρήκαν το δρόμο της ανόδου, επαναφέροντας το σενάριο ότι η Federal Reserve πιθανόν να έχει ολοκληρώσει με τις αυξήσεις επιτοκίων.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Κλείσιμο με οριακές μεταβολές

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,24% στις 35.426 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,10% στις 4.554 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,29% στις 14.281 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων η Boeing ενισχύθηκε κατά 2%, με τις Nike και Walmart επίσης να ξεχωρίζουν με κέρδη 1,4% αντίστοιχα. Σημαντικά κέρδη και για τις Newmont Corporation και Synchrony Financial, οι οποίες έκλεισαν με κέρδη 5,3% και 4,8% αντίστοιχα.

Η ήπια διόρθωση της αγοράς έδειξε σημάδια ολοκλήρωσης, με πολλά χαρτοφυλάκια να υπερασπίζονται τα κέρδη του μήνα. Σε δυο ημέρες ο Νοέμβριος ολοκληρώνεται με τον Dow και τον S&P 500 βρίσκονται κατά 6,9% και 8,5% υψηλότερα, αντίστοιχα. Ο Nasdaq κερδίζει 10,8% μέχρι τώρα τον Νοέμβριο.

«Σε γενικές γραμμές, οι μετοχές φαίνεται να βρίσκονται σε κατάσταση παύσης μετά τις ισχυρές αποδόσεις του Νοεμβρίου και εν αναμονή των τάσεων των δαπανών των εορτών», σχολίασε ο Terry Sandven, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών στην U.S. Bank Wealth Management. «Η διελκυστίνδα μεταξύ των στρατοπέδων ταύρων και αρκούδων παραμένει ισορροπημένη. Και αυτό, κατά την άποψή μας, υποδηλώνει ότι η αγορά είναι ίσως περισσότερο ο κανόνας έναντι της εξαίρεσης», πρόσθεσε.

Αλλαγή κλίματος

Η αλλαγή του κλίματος πάντως σήμερα ήρθε μετά τις δηλώσεις του αξιωματούχου της Federal Reserve, Christopher Waller, ότι η νομισματική πολιτική είναι η κατάλληλη για να ρίξει τους ρυθμούς της οικονομίας και να οδηγήσει τον πληθωρισμό πλησίον του στόχου του 2%, κάτι που ενίσχυσε τις εκτιμήσεις ότι στην προσεχή συνεδρίαση της Fed τα επιτόκια θα μείνουν και πάλι σταθερά. Υπενθυμίζεται εδώ ότι η επόμενη συνεδρίαση είναι στις 12-13 Δεκεμβρίου.

Πάντως, σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, οι επενδυτές μπορεί κάλλιστα να κινούνται προσεκτικά μπροστά από δύο βασικές δέσμες οικονομικών δεδομένων που θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα. Η Τετάρτη φέρνει μια ενημέρωση για το ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο, ενώ η μέτρηση του PCE της Πέμπτης για τον πληθωρισμό των καταναλωτών – ο προτιμώμενος μετρητής της Federal Reserve – θα διαμορφώσει τις προσδοκίες για την επόμενη κίνηση των επιτοκίων των υπευθύνων χάραξης πολιτικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street