Μέρος των κερδών του Νοεμβρίου συνεχίζει και σήμερα να «παίρνει» η Wall Street, εμφανίζοντας οριακές όμως διακυμάνσεις, καθώς αναμένει πλήθος στοιχείων που θα δείξουν την πορεία της οικονομίας.

Κέλεχερ-UBS: Βλέπει «φούσκα» στην ιδιωτική πίστη

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,02% στις 35.325 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,13% στις 4.544 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,05% στις 14.234 μονάδες.

Η ήπια διόρθωση της αγοράς έρχεται κοντά στο τέλος ενός ισχυρού μήνα κερδών, με τον Νοέμβριο να ολοκληρώνεται με τον Dow και τον S&P 500 βρίσκονται κατά 6,9% και 8,5% υψηλότερα, αντίστοιχα. Ο Nasdaq κερδίζει 10,8% μέχρι τώρα τον Νοέμβριο.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Zscaler υποχωρούν περίπου 2,8%, αν και η εταιρεία ασφάλειας cloud διατήρησε τις προσδοκίες της για τις τιμολογήσεις του 2024 από 2,52 έως 2,56 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης, η Zscaler δημοσίευσε προσαρμοσμένα κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες του πρώτου οικονομικού τριμήνου της.

«Σε γενικές γραμμές, οι μετοχές φαίνεται να βρίσκονται σε κατάσταση παύσης μετά τις ισχυρές αποδόσεις του Νοεμβρίου και εν αναμονή των τάσεων των δαπανών των εορτών», σχολίασε ο Terry Sandven, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών στην U.S. Bank Wealth Management. «Η διελκυστίνδα μεταξύ των στρατοπέδων ταύρων και αρκούδων παραμένει ισορροπημένη. Και αυτό, κατά την άποψή μας, υποδηλώνει ότι η αγορά είναι ίσως περισσότερο ο κανόνας έναντι της εξαίρεσης», πρόσθεσε.

Πάντως, σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, οι επενδυτές μπορεί κάλλιστα να κινούνται προσεκτικά μπροστά από δύο βασικές δέσμες οικονομικών δεδομένων που θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα. Η Τετάρτη φέρνει μια ενημέρωση για το ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο, ενώ η μέτρηση του PCE της Πέμπτης για τον πληθωρισμό των καταναλωτών – ο προτιμώμενος μετρητής της Federal Reserve – θα διαμορφώσει τις προσδοκίες για την επόμενη κίνηση των επιτοκίων των υπευθύνων χάραξης πολιτικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα