Κατά περισσότερο από ένα δολάριο ενισχύθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές εστίασαν την προσοχή τους στην επικείμενη συνεδρίαση πολιτικής παραγωγής του ΟΠΕΚ+ και εξέτασαν το άλμα των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, βενζίνης και αποσταγμάτων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent σημείωναν άνοδο κατά 1,01 δολάρια ή 1,2% στα 82,69 δολάρια το βαρέλι . Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) ενισχύθηκαν κατά 1,16 δολάρια ή 1,5% στα 77,57 δολάρια το βαρέλι.

ΟΠΕΚ+: Σκληρό παζάρι πριν την συνάντηση της Πέμπτης

Τις τιμές ανέβασε αναφορά των μέσων ενημέρωσης ότι η ομάδα ΟΠΕΚ+, που αποτελείται από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και συμμάχους όπως η Ρωσία, εξετάζει νέες μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου έως και 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως.

Η συνεδρίαση πολιτικής του ΟΠΕΚ+ είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη και οι ειδήσεις γύρω από το αποτέλεσμά της είναι πιθανό να αποτελέσουν τον κύριο παράγοντα για τις διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου βραχυπρόθεσμα, εξηγεί στο Reuters ο αναλυτής της UBS, Giovanni Staunovo. Οι δείκτες αναφοράς πετρελαίου ενισχύθηκαν κατά  περίπου 2% την Τρίτη, καθώς οι traders ανέμεναν ότι ο ΟΠΕΚ+ θα επέκτεινε ή θα εμβαθύνει τις περικοπές της προσφοράς.

Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στις 30 Νοεμβρίου και οι μικρές λεπτομέρειες έχουν σημασία» σημειώνει ο αναλυτής της CFRA Stewart Glickman.

Τέλος, τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου του Καζακστάν μειώνουν τη συνδυασμένη ημερήσια παραγωγή πετρελαίου κατά 56% από τις 27 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας του Καζακστάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities