Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Την υποχώρηση των αποδόσεων τροφοδότησαν τα καλύτερα από το αναμενόμενο στοιχεία για το ΑΕΠ και οι εκτιμήσεις για την ολοκλήρωση του κύκλου αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 6 μονάδες βάσης στο 4,278%, για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβιο. Η απόδοση του 2ετούς υποχώρησε κατά 8 μονάδες βάσης στο 4,652%.

ΗΠΑ: Ισχυρότερη από το αναμενόμενο η ανάπτυξη

Οι μετοχές σημείωσαν ράλι αντιδρώντας στα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εμπορίου και τα οποία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με υψηλότερους από το αναμενόμενο ρυθμούς το τρίτο τρίμηνο.

Οι επενδυτές αξιολόγησαν επίσης τις προοπτικές για τα επιτόκια, καθώς αφομοίωσαν τα σχόλια του διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Γουόλερ, ο οποίος δήλωσε χθές ότι η νομισματική πολιτική είναι αρκετά περιοριστική ώστε να επιτύχει τους στόχους της Fed για επιβράδυνση της οικονομίας και μείωση του πληθωρισμού. Πολλοί το εξέλαβαν αυτό ως ένδειξη ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να έχει τελειώσει με την αύξηση των επιτοκίων.

Η τελευταία συνεδρίαση της Fed για φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 12-13 Δεκεμβρίου. Οι αγορές αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και ελπίζουν ότι η καθοδήγηση της κεντρικής της τράπεζας θα δώσει σημάδια για το πότε θα ξεκινήσει η μείωση των επιτοκίων.

Τέλος, τα στοχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη έδειξαν άνοδο για το μήνα Νοέμβιο αν και οι καταναλωτές εξακολουθούν να αναμένουν συρρίκνωση της αμερικανικής οικονομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές