Η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, φέρεται να έκλεισε συμφωνία με την κυβέρνηση του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό σχετικά με τον επίμαχο νόμο που θα την ανάγκαζε να πληρώσει για ειδήσεις, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν καναδικά μέσα ενημέρωσης.

Η συμφωνία – η οποία ήρθε μετά από μήνες διαπραγματεύσεων και έντονη αντίθεση τόσο από την Google όσο και από τη Meta Platforms – θα μπορούσε να αποτρέψει το μπλοκάρισμα προβολής ειδήσεων από τον επόμενο μήνα στον Καναδά στην πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης στον κόσμο.

Πόσα πληρώνει η Google για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης

Ο υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Καναδά Πασκάλ Σεντ-Ονγκ κατέληξε σε συμφωνία με την Google για την υποστήριξη της βιομηχανίας ειδήσεων, ανέφερε την Τετάρτη η καναδική εφημερίδα Globe and Mail, επικαλούμενη δύο άτομα που ωστόσο δεν κατονόμασε. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμφωνία αναμένονται αργότερα σήμερα, ανέφερε η εφημερίδα Toronto Star σε δικό της ρεπορτάζ.

Ο νόμος διαδικτυακών ειδήσεων του Τριντό, γνωστός και ως Bill C-18, έχει ως στόχο να αναγκάσει τόσο τη Meta όσο και την Google να πληρώσουν τους τοπικούς εκδότες για την προβολή περιεχομένου ειδήσεων στις πλατφόρμες τους, μια προσπάθεια ενίσχυσης μιας βιομηχανίας που έχει υποφέρει από τεράστιες απώλειες διαφημιστικών εσόδων.

Ωστόσο, οι δύο κολοσσοί του διαδικτύου πιέζουν σκληρά. Η Meta έχει ήδη αποκλείσει όλους τους συνδέσμους προς το περιεχόμενο ειδήσεων στον Καναδά, στο Facebook και το Instagram, από τον Αύγουστο για να αποφύγει τις πληρωμές. Η Google από την πλευρά της απείλησε να αφαιρέσει ειδήσεις από τα αποτελέσματα αναζήτησης πριν τεθεί σε ισχύ ο νόμος στις 19 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ούτε η καναδική κυβέρνηση ούτε η Google σχολίασαν τα σχετικά δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης