Τις πιέσεις της κατοχύρωσης των κερδών του Νοεμβρίου, αλλά και τις κινήσεις αναπροσαρμογής των θέσεων προσπαθεί να διαχειριστεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως παραμένει στη ζώνη των 1.270 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,02% στις 1.274,83 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,25% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.104,71 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,74% στις 1.074,68 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκλεισε τον Νοέμβριο με κέρδη 6,9%

Τέσσερις εβδομάδες για τη λήξη του 2023

Μετά και το κλείσιμο των ετήσιων θέσεων των ξένων, αλλά και το rebalancing που προσέφερε νέες συναλλακτικές συγκινήσεις στη Λ. Αθηνών, το ΧΑ προσπαθεί να ξαναβρεί τον βηματισμό του και να συνεχίσει την ανοδική, έστω και ήπια πορεία του. Βέβαια, ανά διαστήματα πρέπει να περνά και από τη βάσανο της κατοχύρωσης κερδών, με τη σημερινή συνεδρίαση να είναι μία από αυτές, ειδικά σε τίτλους που έδωσαν αρκετά στους αγοραστές του τελευταίου διαστήματος.

Τεχνικά όμως, η ζώνη των 1.260 μονάδων, που αφορούσε και την αντίσταση ενός τρίμηνου πλαγιοπτωτικού σχηματισμού, φαίνεται να έχει κατοχυρωθεί αποτελεσματικά, ειδικά μάλιστα εάν η εβδομάδα λήξει χωρίς να απειληθεί. Ο δρόμος επομένως είναι ανοιχτός για το επόμενο επίπεδο των 1.330 μονάδων, με τις απαραίτητες μικρές στάσεις ενδιάμεσα να είναι σημαντικές για τη βάση της κίνησης.

Εξάλλου, το κλίμα παραμένει θετικό, ειδικά μάλιστα εάν σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Fitch δώσει την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα. Βέβαια, η τελευταία αξιολόγηση της 9ης Ιουνίου του οίκου δεν όρισε σε θετικό το outlook, που παραδοσιακά προμηνύει και την επερχόμενη αναβάθμιση, γι’ αυτό και για τη σημερινή αξιολόγηση υπάρχει μια θετική επιφυλακτικότητα για το αν σπάσει η παράδοση και υπάρξει εν τέλει η απονομή της επενδυτικής βαθμίδας και από τον Fitch.

Στο ταμπλό

Τα πρόσημα είναι μοιρασμένα στο ταμπλό, με το -1,94% της Motor Oil και το -1,50% της Εθνικής να “βαραίνουν” τον γενικό δείκτη. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Πειραιώς, Eurobank, Cenergy, Jumbo, Aegean και ΔΕΗ.

Από την άλλη, η ΕΥΔΑΠ σημειώνει κέρδη 2,59%, με τις Autohellas, Ελλάκτωρ, Σαράντη και Coca Cola να κερδίζουν πάνω από 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, Βιοχάλκο, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Alpha Bank και ΕΛΧΑ. Χωρίς μεταβολή είναι η Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες