Στο ίδιο μοτίβο με αυτό των προηγούμενων ημερών κινείται και σήμερα το Xρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και δέχεται αρκετές πιέσεις από ορισμένους τίτλους, κρατά τα επίπεδα και το θετικό πρόσημο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,07% στις 1.272,12 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 37,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,06% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.097,83 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,01% στις 1.073,82 μονάδες.

Rotation στους τίτλους

Χωρίς μεγάλες κινήσεις, ο γενικός δείκτης δίνει το μήνυμα ότι έχει κατοχυρώσει το επίπεδο των 1.260 μονάδων, με αρκετούς τίτλους να εναλλάσσονται στην προσπάθεια να συγκρατηθούν οι όποιες εντολές πώλησης βγαίνουν καθημερινά. Ο Νοέμβριος άλλωστε είναι ο πρώτος ανοδικός μήνας μετά από τρεις πτωτικούς, προκαλώντας αρκετά χαρτοφυλάκια να πάρουν μέρος των κερδών τους.

Σημαντικές είναι στηρίξεις όμως που λαμβάνει η αγορά και από το διεθνές κλίμα, με την μερική αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων να τροφοδοτεί την εκτίμηση ότι σύντομα οι κεντρικές τράπεζες αλλάξουν ρότα στην περιοριστική τους πολιτική και “χαλαρώσουν” λίγο τους όρους χρηματοδότησης. Και μπορεί κάτι τέτοιο ενδεχομένως να οδηγήσει σε μια πιο μετριοπαθή εκτίμηση για τα τραπεζικά κέρδη, αλλά θα βελτιώσει σημαντικά τους όρους δανεισμούς στα πλείστα επιχειρηματικά πλάνα των περισσοτέρων εισηγμένων.

Δεν αποκλείεται επομένως η εστίαση το επόμενο διάστημα και όσο συντηρείται η παραπάνω εκτίμηση για το κόστος δανεισμού να στραφεί προς κλάδους που έδειξαν να επηρεάζονται αρνητικά από τα υψηλά επιτόκια, όπως αυτοί των ΑΠΕ. Την ίδια ώρα, η χώρα διανύει μια περίοδο πλούσια χρηματιστηριακή ειδησεογραφία, η οποία θα συνεχίσει να προεξοφλείται σε επιμέρους τίτλους, με κυρίαρχους τους τραπεζικούς.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Τέρνα Ενεργειακή δίνει σημαντικά στηρίγματα με το +1,68% που καταγράφει, ενώ άνω του 1% είναι και η άνοδος σε Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο και ΕΥΔΑΠ. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΤΕ, Σαράντης, Aegean, Λάμδα, Τιτάν, ΔΕΗ και Πειραιώς.

Στον αντίποδα, η Motor Oil χάνει 2,40%, με την Autohellas να είναι στο -1,12%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Jumbo, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Cenergy, Quest, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Alpha Bank και Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες