Εφετείο των ΗΠΑ απέρριψε τη Δευτέρα την καταδίκη ύψους 2,18 δισεκατομμυρίων δολαρίων για παραβίαση πατέντας που κέρδισε ο κάτοχος της πατέντας VLSI Technology εναντίον της Intel Corp , ανατρέποντας μία από τις μεγαλύτερες ετυμηγορίες στην ιστορία του αμερικανικού δικαίου περί ευρεσιτεχνιών.

Intel: Νέα βαριά «καμπάνα» από την ΕΕ – Πρόστιμο 376 εκατ. ευρώ για μονοπωλιακές πρακτικές

Το Αμερικανικό Εφετείο ανέτρεψε την ετυμηγορία των ενόρκων του 2021 ότι η Intel παραβίασε μία πατέντα της VLSI και έστειλε την υπόθεση πίσω στο Τέξας για νέα δίκη προκειμένου να καθοριστεί πόσα οφείλει η Intel για την παραβίαση μιας δεύτερης πατέντας της VLSI.

Η εταιρεία εκμετάλλευσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας VLSI ανήκει σε επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Fortress Investment Group. Η VLSI έχει μηνύσει την Intel σε πολλά αμερικανικά δικαστήρια, κατηγορώντας την ότι παραβιάζει διάφορα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που καλύπτουν την τεχνολογία των ημιαγωγών.

«Βροχή» μηνύσεων εναντίον της Intel

Οι ένορκοι του Waco, στο Τέξας, επιδίκασαν στη VLSI 2,18 δισεκατομμύρια δολάρια στην πρώτη δίκη από τη διαμάχη. Οι ένορκοι έκριναν ότι η τεχνολογία στους μικροεπεξεργαστές της Intel παραβίαζε τις πατέντες που είχε αποκτήσει η VLSI από την ολλανδική εταιρεία κατασκευής τσιπ NXP Semiconductors.

Η Intel νίκησε την προσφορά της VLSI για αποζημίωση άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε άλλη δίκη ενόρκων στο Waco αργότερα το 2021. Ένα ξεχωριστό σώμα ενόρκων στο Όστιν του Τέξας δήλωσε ότι η VLSI δικαιούται σχεδόν 949 εκατομμύρια δολάρια από την Intel σε μια τρίτη υπόθεση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας πέρυσι.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν αργότερα να απορρίψουν μια άλλη πιθανή υπόθεση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Delaware. Μια άλλη δίκη στη Βόρεια Καλιφόρνια έχει οριστεί να ξεκινήσει το 2024.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή