Υποχωρεί η απόδοση του  10ετούς αμερικανικού ομολόγου μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις κενές θέσεις εργασίας, τα οποία έδωσαν σήμα για χαλάρωση της αγοράς εργασίας.

Η απόδοση του 1οετούς σημείωσε πτώση κατά 10 μονάδες βάσης στο 4,182% και του 2ετούς κατά 4 και πλέον μ.β. στο 4,614%.

Wall Street: Συνεχίζει και σήμερα την πτωτική πορεία

Οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Οκτώμβριο μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2,5 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας,  διαμορφώθηκαν σε 8,73 εκατ., σημειώνοντας μείωση κατά 617.000 ή 6,6%. Ο αριθμός ήταν πολύ χαμηλότερος από την εκτίμηση των 9,4 εκατομμυρίων από το Dow Jones και ο χαμηλότερος από τον Μάρτιο του 2021.

Οι επενδυτές αξιολογούν την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και αναζητούν στα οικονομικά στοιχεία ενδείξεις για το τι θα μπορούσε να ανακοινώσει η κεντρική τράπεζα κατά την ολοκλήρωση της επικείμενης συνεδρίασής της την επόμενη εβδομάδα. Οι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν υποστηρίξει ότι η αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας παραμένει βασικός παράγοντας για την επίτευξη των στόχων πολιτικής.

Η Fed αναμένεται ευρέως να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίασή της και πολλοί επενδυτές εξακολουθούν να ελπίζουν σε καθοδήγηση σχετικά με το πότε οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μπορεί να αρχίσουν να σκέφτονται τη μείωση των επιτοκίων. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ την περασμένη εβδομάδα τόνισε ότι κάθε εικασία σχετικά με μειώσεις επιτοκίων και υποθέσεις ότι η νομισματική πολιτική είναι αρκετά περιοριστική είναι «πρόωρη»

Καθώς η Fed έχει εισέλθει στη λεγόμενη περίοδο blackout, κατά την οποία οι αξιωματούχοι δεν μπορούν να μιλήσουν δημοσίως πριν και αμέσως μετά από th συνεδρίαση πολιτικής, οι επενδυτές δεν θα αποκτήσουν νέες πληροφορίες από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής πριν από τη συνεδρίαση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες