«Θέλουμε η Ελλάδα να αποτελέσει εμπορικό κόμβο μεταξύ Μέσης Ανατολής και Ευρώπης για τις ινδικές αγροτικές εξαγωγές, μια πύλη εισόδου της Ινδίας στην ευρωπαϊκή αγορά». Αυτό τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τρίφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας σε τελετή απονομής πιστοποιητικών εκπαίδευσης σε Ινδούς σπουδαστές-κτηνοτρόφους στη Λάρισα. Πρόκειται για τον 7ο κύκλο αποφοίτων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλές πρακτικές για την αύξηση της παραγωγής γάλακτος σε ινδικά αγροκτήματα», με τους σπουδαστές να ολοκληρώνουν τον κύκλο εκπαίδευσης.

Ελαιόλαδο: ΠΓΕ στην Ινδία το εξαιρετικό παρθένο ΠΟΠ «Καλαμάτα»

«Η χώρα μας», πρόσθεσε ο υπουργός, «αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή, γεγονός που την καθιστά έναν αξιόπιστο εταίρο για την Ινδία», υπογραμμίζοντας ακόμη ότι «η Ελλάδα αποτελεί χώρα υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος, ιδίως μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, γεγονός που προσελκύει Ινδούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας. Η Ινδία αποτελεί -πλέον- την πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, που σε συνδυασμό με τον υψηλό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης, κατατάσσεται ως ένας εκ των ταχέως αναπτυσσόμενους οικονομικούς γίγαντες του πλανήτη. Το ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει, ιδίως στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας, καθώς και η τεράστια ζήτηση της αγοράς για προϊόντα και υπηρεσίες, την καθιστούν τον ιδανικό εταίρο για διεθνείς συνεργασίες».

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης γίνεται στο Joist Innovation Park με τη συνεργασία του ινδικού φορέα Narwal Dairy Farm και τη στήριξη του Ελληνοϊνδικού Επιμελητηρίου και της Sallas Group.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Ινδός πρέσβυς Roundendra Dandon, ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, ο γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χαράλαμπος Μπιλλίνης, η διοίκηση της Joist, ο γ.γ. του ελληνοινδικού επιμελητηρίου, Δημήτρης Μελάς κ.ά..

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO