H μεγαλύτερη αναδιοργάνωση της Citigroup, εδώ και δεκαετίες, αναμένεται να κοστίσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, όπως αποκάλυψε την Τετάρτη ο Οικονομικός Διευθυντής της, Mark Mason.

Η γενική αναδιοργάνωση της τράπεζας αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2024, όπως δήλωσε ο Mason στη διάσκεψη Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Goldman Sachs των ΗΠΑ. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν περιορισμό των δαπανών διαχείρισης και πιθανή απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Citigroup: Πού θα πάνε οι μετοχές το 2024

Η απλούστευση της δομής της τράπεζας θα της επιτρέψει να μειώσει τα ετήσια έξοδα στα 51 έως 53 δισεκατομμύρια δολάρια, πρόσθεσε, βοηθώντας τη Citi να προσεγγίσει τον στόχο για τα κέρδη της.

Η τράπεζα διατήρησε την εκτίμησή της για τα έξοδα του 2023 στα 54 δισεκατομμύρια δολάρια, εξαιρουμένης της ειδικής εκτίμησης από την Federal Deposit Insurance Corp. περίπου 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ορισμένες από τις χρεώσεις αναδιάρθρωσης περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων θα καταγραφούν πιθανώς το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με τον Mason.

Τα έσοδα της Citi για ολόκληρο το έτος το 2023 πιθανότατα θα ανέλθουν σε περίπου 78 δισεκατομμύρια δολάρια, χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψή της, όπως δήλωσε ο Mason, ο οποίος εστίασε στην Αργεντινή την οποία ανέφερε ως βασικό παράγοντα που συνέβαλε στη μείωση των εσόδων της Citi.

«Οι εκλογές στην Αργεντινή, για παράδειγμα, θα ασκήσουν πίεση στα έσοδα για μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια», είπε. «Σκεπτόμενος τον αντίκτυπο του νομίσματος, αυτό είναι το κόστος της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας εκεί».

Αναδιοργάνωση

Η Citi ανακοίνωσε την τελευταία φάση της σαρωτικής αναδιοργάνωσής της τον περασμένο μήνα, περιορίζοντας την ηγεσία και μετακινώντας στελέχη εντός των τμημάτων. Η τράπεζα μειώνει τα επίπεδα διαχείρισης από 13 σε οκτώ ως μέρος της μεγαλύτερης αναδιοργάνωσής της εδώ και δεκαετίες.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος Jane Fraser στοχεύει στη μείωση της γραφειοκρατίας και στην αύξηση των κερδών, ενώ παράλληλα ενισχύει τη μετοχή της εταιρείας, η οποία υστερεί σε σχέση με τους ομολόγους της. «Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας της Citi για να τη μεταμορφώσουμε πραγματικά μια για πάντα», είπε η Fraser σε αναλυτές σε μια κλήση κερδών τρίτου τριμήνου τον Οκτώβριο.

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ σε ενεργητικό ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου, λόγω της αύξησης των εσόδων από συναλλαγές, των προμηθειών επενδυτικής τραπεζικής και των πληρωμών τόκων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή