Στην κορυφαία δεκάδα των χώρων που είναι ερωτευμένες με τον καφέ, είναι η Ελλάδα κατέχοντας την 9η θέση και αφήνοντας πίσω χώρες όπως η Βραζιλία, η Ιταλία.

Για τους Ελληνες ο καφές είναι καθημερινή απόλαυση και σύμφωνα με στοιχεία της Pricefox, η κατά κεφαλήν κατανάλωση φτάνει τον χρόνο τα 3 κιλά.

Καφές: Προβλήματα στις καλλιέργειες του Βιετνάμ ανεβάζουν τις τιμές

Την πρώτη θέση κατέχει το Λουξεμβούργο με τους Λουξεμβούργιους να καταναλώνουν σχεδόν 10 κιλά καφέ ετησίως, ακολουθούν οι Φινλανδοί με 6,6 κιλά καφέ, ενώ στην τρίτη θέση είναι η Σουηδία με 4,8 κιλά καφέ και την ακολουθούν η Νορβηγία και η Δανία με 3,9 και 3,7 κιλά καφέ αντιστοίχως.

Έτσι οι Ελληνες μπαίνουν στην κορυφαία δεκάδα ενώ η Ιταλία που είναι γνωστή για τη φινετσάτη κουλτούρα της στον καφέ βρίσκεται στην 21η θέση με μόλις 2,5 κιλά καφέ κατά κεφαλήν ενώ η Βραζιλία, αν και είναι η πρώτη χώρα διεθνώς στην παραγωγή καφέ, με 2,8 κιλά κατά κεφαλήν κατανάλωση βρίσκεται στην 11η θέση.

Ακριβότερα

Για τους Ελληνες ο καφές είναι καθημερινή συνήθεια είτε στο σπίτι είτε εκτός. Σύμφωνα με στοιχεία της Focus Bari σχεδόν το 1/3 των Ελλήνων επιλέγει καθημερινά να πίνει τον καφέ του εκτός σπιτιού.

Όσο για το πόσο πληρώνουμε; Μάλλον ακριβότερα από άλλους καθώς ένας καπουτσίνο στην Ελλάδα κοστίζει 3,45 ευρώ κατά μέσο όρο ενώ στη Γερμανία 3,49 ευρώ, στην Ιταλία 1,68, την Ολλανδία 3,39, τη Γαλλία 3,18 και την Ισπανία 1,92, σύμφωνα με στοιχεία της Numbeo.

Πάντως στη χώρα μας η αξία, σε τιμές λιανικής, της αγοράς καφέ στην Ελλάδα υπολογίζεται σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς σε 4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων άνω των 3,5 δισ. ευρώ αφορούν την επιτόπια κατανάλωση στα καταστήματα καφεστίασης και περίπου 300-350 εκατ. ευρώ είναι ο τζίρος των πωλήσεων στα σουπερμάρκετ.

Πηγή: Premium έκδοση Τα Νέα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Επίδομα γένννησης: Τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου καταβάλλονται τα αναδρομικά σε 58.912 μητέρες
Οικονομία |

Πότε πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης σε 58.912 μητέρες

Το επιπλέον ποσό που προκύπτει μετά την αύξηση του επιδόματος γέννησης, καταβάλλεται στις δικαιούχους χωρίς αυτές να υποβάλλουν νέα αίτηση ή  προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας
Οικονομία |

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας

Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφτηκε και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και είπε ότι η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί το λιμάνι από τις κακοκαιρίες θα γίνει σε χρονικό διάστημα ενός έτους