Με τίτλο «ζεσταίνει τις μηχανές» και σύσταση για «Αγορά» με περιθώριο ανόδου 101% από τα τρέχοντα επίπεδα έως την τιμή-στόχο 2,79 ευρώ ανά μετοχή για το 2024 ξεκινά την κάλυψη της ΑΒΑΞ η Optima Βank, με ανάλυση η οποία εκδόθηκε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.

Κάνοντας χρήση διαφόρων μοντέλων αποτίμησης, οι αναλυτές της Optima Bank άθροισαν την αξία των δραστηριοτήτων της εταιρείας (sum-of-the-parts). Η συνολική επιχειρηματική αξία του ομίλου (BV) σύμφωνα με τον δανεισμό της 30.06.2023 προσδιορίζεται σε 700εκ ευρώ, με το κατασκευαστικό σκέλος να αποτιμάται σε 195εκ ευρώ, οι παραχωρήσεις σε 379εκ ευρώ, τα ακίνητα και οι μαρίνες σε 93εκ ευρώ, και οι θυγατρικές σε 33εκ ευρώ.

Αυξημένη αποτίμηση

Η αποτίμηση μάλιστα μπορεί να αυξηθεί εφόσον η ΑΒΑΞ κερδίσει νέα έργα σε μεγαλύτερο βαθμό από τον αναμενόμενο, ή βελτιωθούν περαιτέρω τα περιθώρια κέρδους στην κατασκευή και αυξηθούν οι κυκλοφοριακές ροές στις παραχωρήσεις, εισφέροντας μεγαλύτερα από τα προβλεπόμενα έσοδα από μερίσματα.

Η υψηλή κερδοφορία που αναμένεται για το κατασκευαστικό σκέλος της ΑΒΑΞ μέχρι το 2026 λόγω ενίσχυσης των εσόδων και βελτίωσης των περιθωρίων κέρδους, εκτιμάται από τους αναλυτές της Optima Bank ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω αποκλιμάκωση του δανεισμού και διανομή μερισμάτων στους μετόχους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις