Υπό το βάρος της πτώσης των κινεζικών αγορών βρέθηκαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν το σχέδιο του Πεκίνου να τονώσει την εγχώρια ζήτηση, εν όψει της απόφασης για τα επιτόκια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε 1,67%, κλείνοντας στις 3.369,6 μονάδες και αγγίζοντας νέα χαμηλά τετραετίας.

Η εικόνα αυτή μάλιστα έρχεται μια ημέρα αφότου οι ηγέτες της Κίνας υποσχέθηκαν να ενισχύσουν την εγχώρια ζήτηση, να δώσουν προτεραιότητα στην ανάπτυξη στρατηγικών τομέων και να αντιμετωπίσουν την κρίση ακινήτων στη χώρα, καθορίζοντας τις οικονομικές προτεραιότητες για το 2024.

Τα μέτρα που δήλωσε το Πεκίνο ήταν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς, σύμφωνα με την BofA Global Research. «Δεν περιμένουμε να κυκλοφορήσει ένα πακέτο πολιτικής «μπαζούκα» που θα περιλαμβάνει επιθετική δημοσιονομική επέκταση ή μειώσεις επιτοκίων», σχολίασε.

Οι δείκτες

Στους επιμέρους δείκτες, στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,31% και έκλεισε στις 7.257,8, επεκτείνοντας τα υψηλά τεσσάρων μηνών.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά 0,25% και έκλεισε στις 32.926,35 μονάδες, ενώ ο Topix παρέμεινε αμετάβλητος στις 2.354,92 μονάδες.

Αντίθετα, ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,97% για να κλείσει στις 2.510,66 μονάδες και ο Kosdaq υποχώρησε 1,22% στις 829,31 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,94% την τελευταία του ώρα.

Στα μάκρο της ημέρας, το επιχειρηματικό κλίμα στην Ιαπωνία βελτιώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστών, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα Tankan της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Η ένδειξη Tankan για τους μεγάλους Ιάπωνες κατασκευαστές ανέβηκε στο +12 από +10, ξεπερνώντας το +10 που υπολόγισαν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters.

Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας στη Νότια Κορέα εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση. Το ποσοστό ανεργίας στη Νότια Κορέα αυξήθηκε στο 2,8% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση τον περασμένο μήνα, υψηλότερα από το 2,5% τον Οκτώβριο.

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι η οικονομία της χώρας πρόσθεσε λιγότερες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο, περίπου 277.000, σε σύγκριση με τις 346.000 προσθήκες τον προηγούμενο μήνα.

Το ποσοστό ανεργίας στη Νότια Κορέα είχε φτάσει στο ιστορικό χαμηλό του 2,4% τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές