Ράλι χωρίς προηγούμενο καταγράφουν οι μετοχές της Apple, με αποτέλεσμα η εταιρεία να βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης με βάση τη κεφαλαιοποίηση. Δεν είναι μόνο αυτό. Η αξία των μετοχών του τεχνολογικού γίγαντα πλεόν έχουν φτάσει σε απόσταση αναπνοής από την αξία του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού χρηματιστηρίου, αυτό της Γαλλίας.

Συνολικά η χρηματιστηριακή αξία των εταιρειών που είναι εισηγμένες στο Παρίσι ανέρχεται σε περίπου 3,2 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με στο κλείσιμο της Τετάρτης, έναντι 3,1 τρισ. δολαρίων του τεχνολογικού γίγαντα, σύμφωνα με τον δείκτη που καταρτίζει το Bloomberg. Η Apple είναι μεγαλύτερη από όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου εκτός από τα έξι μεγαλύτερα στον κόσμο.

Apple – Paramount: Συζητούν την ομαδοποίηση των υπηρεσιών streaming

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας επισκιάζει το Παρίσι σε αξία. Το δίδυμο αντάλλαξε θέσεις αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του περασμένου έτους, καθώς οι κεντρικές τράπεζες αύξησαν τα επιτόκια για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό.

Το ίδιο το γαλλικό χρηματιστήριο βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ αυτή την εβδομάδα, ωθούμενο από εταιρείες ειδών πολυτελείας, όπως η ιδιοκτήτρια εταιρεία Louis Vuitton LVMH και η κατασκευάστρια εταιρεία τσαντών Birkin Hermes International SCA. Οι μετοχές υποχώρησαν ξεκινώντας από τα μέσα του καλοκαιριού, για να γυρίσουν θετικά και πάλι τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται και συνεπώς τα επιτόκια μπορεί να έχουν φτάσει στο ανώτατο σημείο τους, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ύφεσης στις ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ, το ίδιο σκηνικό οδήγησε σε νέα άνοδο τις μετοχές τεχνολογίας, ιδίως τις μεγαλύτερες εταιρείες. Οι μετοχές της  Apple έχει εκτιναχθεί πάνω από 50% το 2023, προσθέτοντας περίπου 1 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση. Οι μετοχές ανέβηκαν υψηλότερα κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση της Πέμπτης.

«Οι αρκούδες της μετοχής χάνουν τη δομική ιστορία επέκτασης του μικτού περιθωρίου κέρδους» επισημαίνει ο αναλυτής της Citigroup Inc., Ατίφ Μαλίκ, επισημαίνοντας την premium τοποθέτηση του iPhone, την επιτάχυνση των πωλήσεων υπηρεσιών και τα οφέλη από τις τιμές των εμπορευμάτων. «Αναμένουμε ότι οι παραπάνω τάσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο έτος και θεωρούμε τα AI Phones και την υιοθέτηση του Vision Pro ως πιθανούς καταλύτες ανόδου», ανέφερε στοχεύοντας σε κέρδη της μετοχής στα 230 δολάρια.

Η Wall Street προβλέπει ότι τα έσοδα της εταιρείας θα επιταχυνθούν εκ νέου το 2024, καθώς η ζήτηση για smartphones, φορητούς υπολογιστές και υπολογιστές ανακάμπτει, σύμφωνα με τον μέσο όρο των εκτιμήσεων των αναλυτών που συγκεντρώνει το Bloomberg.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή