Την απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας και αφορά την εταιρεία Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε., ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζιος, με παρέμβασή του σήμερα στην Ολομέλεια.

«Ο υπουργός Οικονομικών και ο πρωθυπουργός έχουν μόνο λίγες ώρες για να αποσύρουν την κατάπτυστη νυχτερινή τροπολογία για την απομάκρυνση του δημάρχου αλλά και ολόκληρου του Δήμου Αθηναίων από το Δ.Σ. της Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» σημείωσε αρχικώς.

Η χαρτογραφική απεικόνιση της φτώχειας στην Αθήνα

«Η Αθήνα ανήκει στους πολίτες της, όχι στην κυβέρνηση», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Δεν ανήκει σε κανένα υπουργείο και σε καμία απρόσωπη εταιρεία. Η ανάπλαση δεν μπορεί να γίνει ερήμην της ίδιας της πόλης».

Στη συνέχεια της παρέμβασής του ζήτησε από την κυβέρνηση να σταματήσει «να σαμποτάρει» τη νέα Δημοτική Αρχή.

«Σταματήστε να εξακολουθείτε να διαχειρίζεστε την πρωτεύουσα ως παράρτημα της Κυβέρνησης. Αποσύρετε την τροπολογία άμεσα» κατέληξε ο κ. Μάντζιος.

Νέα Αριστερά: Μεθοδολογία «νύχτας»

«Μεθοδολογία ‘νύχτας’ από την κυβέρνηση» ήταν το δηκτικό σχόλιο του Νάσου Ηλιόπουλου από τη Νέα Αριστερά, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

«Πετάνε ουσιαστικά τη δημοτική Αρχή της Αθήνας εκτός της Ανάπλασης ΑΕ, μία πράξη που περισσότερο μοιάζει με αντίποινα για το εκλογικό αποτέλεσμα», προσθέτει ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο βουλευτής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς τονίζει καταλήγοντας ότι «αυτή η τροπολογία που έρχεται στο νομοσχέδιο-σκούπα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα».

Τι αλλάζει με την τροπολογία

Μέχρι σήμερα πρόεδρος της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ», με σκοπό τον συντονισμό του σχεδιασμού, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση αναπλάσεων εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων. Εν προκειμένω ο Κώστας Μπακογιάννης και διευθύνων σύμβουλος ο Χρόνης Ακριτίδης.

Στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που φέρει τίτλο «οργανωτικές και διαδικαστικές διατάξεις για την ανάπτυξη, παρεμβάσεις για την ενίσχυση της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης και άλλες επείγουσες διατάξεις», το άρθρο 1 αφορά την «επικαιροποίηση επωνυμίας και σκοπού της «Ανάπλαση Αθήνα ΑΕ».

Συνιστάται εταιρεία με την επωνυμία Ανάπλαση ΑΕ, (ήτοι φεύγει το Αθήνας), της οποίας η έδρα παραμένει στο Δήμο Αθηναίων. Η εποπτεία της δραστηριότητας της ασκείται από κοινού από τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών.

Σκοπός της εταιρείας είναι ο συντονισμός του σχεδιασμού, ο προγραμματισμός και η υλοποίηση αναπλάσεων στο σύνολο της ελληνικής Επικράτειας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανάπλαση ΑΕ είναι εξαμελές και πρόεδρος ορίζεται «πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, επιστημονικής κατάρτισης και επαγγελματικής εμπειρίας επί των θεματικών πεδίων της εταιρείας, ο οποίος ορίζεται με απόφαση των ασκούντων τα δικαιώματα του μετόχου του ελληνικού Δημοσίου στο πλαίσιο συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση. Πλέον στη ΔΣ της εταιρείας δεν συμμετέχει εκπρόσωπος ούτε του Δήμου Αθηναίων ούτε της Περιφερειας Αττικής.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα