Η TomTom, εταιρεία που ειδικαύεται στην έκδοση ψηφιακών χαρτών και εφαρμογών πλοήγησης, ανακοίνωσε ότι συνεργάστηκε με τον τεχνολογικό κολοσσό Microsoft για να δημιουργήσει έναν ψηφιακό βοηθό για οχήματα με ενσωματωμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Ο ψηφιακός βοηθός θα επιτρέπει στους χρήστες να «συνομιλούν φυσικά με τα οχήματά τους» και θα επιτρέπει επιπλέον την ενεργοποίηση και τον χειρισμό, πάντα μέσω φωνής, των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του οχήματος, αναζήτησης τοποθεσίας και ελέγχου των οχημάτων, ανέφερε η εταιρεία.

Ποιοι θέλουν να σπάσουν την κυριαρχία των Apple-Google στους χάρτες

Η TomTom, η οποία ανταγωνίζεται τους Χάρτες της Google και τη μεγαλύτερη πλατφόρμα χαρτογράφησης στον κόσμο HERE, χρησιμοποίησε διάφορες υπηρεσίες της Microsoft, όπως η υπηρεσία Azure OpenAI για τη δημιουργία του εν λόγω ψηφιακού βοηθού.

Η υπηρεσία Microsoft Azure OpenAI επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM) της OpenAI, κατασκευάστριας του εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης  ChatGPT.

Ο ψηφιακός βοηθός της TomTom μπορεί να ενσωματωθεί σε άλλα συστήματα infotainment αυτοκινήτου και είναι επίσης ενσωματωμένος στο Digital Cockpit του TomTom, της ανοιχτής, αρθρωτής πλατφόρμςα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας εντός του οχήματος, δήλωσε η εταιρεία δημιουργίας ψηφιακών χαρτών με έδρα την Ολλανδία.

Ο οικονομικός διευθυντής της TomTom, Τάκο Τιτούλερ, δήλωσε στο Reuters τον Οκτώβριο ότι η TomTom είδε νέες ευκαιρίες στη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη και «επένδυσε χρόνο, χρήμα και ανθρώπους» στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η TomTom είχε κυκλοφορήσει μια προσθήκη LLM για το ChatGPT τον Ιούλιο για να επιτρέπει στους χρήστες του chatbot να προγραμματίζουν ταξίδια και να εξερευνούν νέα μέρη χρησιμοποιώντας τους χάρτες του.

Η ολλανδική εταιρεία ξεκίνησε να συνεργάζεται με τη Microsoft ήδη από το 2016, όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά να τροφοδοτεί τις υπηρεσίες τοποθεσίας των Χαρτών Azure.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης