Μήνυση εναντίον πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Χ θα καταθέσει η πρώτη κυρία της Βραζιλίας, Rosangela “Janja” Lula da Silva, σύμφωνα με το Reuters, μετά την παραβίαση του λογαριασμού της την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο φερόμενος ως χάκερ μπήκε στο λογαριασμό της Janja και ανήρτησε διάφορα μηνύματα, ανάμεσα τους προσβολές κατά της πρώτης κυρίας και του πρόεδρου Λούλα καθώς και μισογυνιστικά σχόλια.

Threads: Έφτασε και στην Ευρώπη ο νέος αντίπαλος του Twitter

Μετά την παραβίαση του προφίλ οι αρχές της Βραζιλίας ξεκίνησαν έρευνα ενώ ζήτησαν από την εταιρεία, που ανήκει στο Ίλον Μασκ, να παγώσει το προφίλ της.

Οι αναρτήσεις διαγράφηκαν την επόμενη μέρα.

«Την περασμένη εβδομάδα,» έγραψε σε ανάρτηση της η πρώτη κυρία της Βραζιλίας «μετά την παραβίαση του ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου, του X και του LinkedIn, ένιωσα εκτεθειμένη, επιτιθέμενη, απειλούμενη όσο ποτέ άλλοτε. Υπήρξαν στιγμές αγωνίας, άγχους και θλίψης, αλλά και καλωσορίσματος και δύναμης με τόσα πολλά μηνύματα υποστήριξης και παρηγοριάς που έλαβα.»

Στην ανάρτηση της αναφέρει ότι το προφίλ της χάκαρε ένας 17χρονος που ομολόγησε την πράξη του «Είναι λυπηρό ότι ένας 17χρονος έφηβος, ο οποίος ομολόγησε ότι χάκαρε το προφίλ μου, βρίσκεται στο διαδίκτυο πρόθυμος να διαδώσει τόσο μίσος και αηδία προς τις γυναίκες. Ακόμα πιο παράλογο είναι ότι οι πλατφόρμες επιτρέπουν τα εγκλήματα μίσους να πραγματοποιούνται ελεύθερα.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία