Ποσά ρεκόρ σε μετρητά κράτησαν φέτος οι επενδυτές στα χαρτοφυλάκιά τους, αναφέρουν στρατηγικοί αναλυτές της Bank of America Corp, τονίζοντας αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί συμμετέχοντες στην αγορά να χάσουν το καλύτερο ράλι των μετοχών από το 2019.

Τα κεφάλαια μετρητών προσέλκυσαν εισροές 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, επισκιάζοντας τα 152 δισεκατομμύρια δολάρια που εισέρρευσαν στις παγκόσμιες μετοχές, δήλωσε μια ομάδα της BofA με επικεφαλής τον Michael Hartnett, επικαλούμενη στοιχεία της EPFR Global. Οι επενδυτές ποντάρουν επίσης περισσότερο στα αμερικανικά ομόλογα από ποτέ, στα 177 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα στοιχεία δείχνουν πώς το φετινό ράλι μετοχών αιφνιδίασε τους περισσότερους επενδυτές μετά το θλιβερό 2022, με αποτέλεσμα αρκετοί να έχουν χάσει μέρος του ράλι.

Wall Street: To στοκ των 6 τρισ. που μπορεί να φέρει νέο ράλι

Θέσεις για νέα κέρδη

Αυτό ωστόσο, μπορεί και να σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά χρήματα στο περιθώριο που περιμένουν να επενδυθούν σε μετοχές και ομόλογα με το νέο έτος, αν επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Οι απροσδόκητα ανθεκτικές οικονομίες λειτούργησαν ως καταλύτης για το φετινό ράλι των μετοχών, το οποίο απέκτησε επιπλέον ώθηση το τέταρτο τρίμηνο καθώς επικράτησε η αισιοδοξία για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες.

Το χρηματιστήριο των ΗΠΑ ξεπέρασε τις επιδόσεις του, χάρη στη σταθερή ανάπτυξη παρά την επιθετική σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve, ενώ ο ενθουσιασμός γύρω από τις εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης ώθησε τις μετοχές βαρέων βαρών τεχνολογίας ακόμη υψηλότερα. Τα αμερικανικά αμοιβαία κεφάλαια μεγάλης κεφαλαιοποίησης άντλησαν 125 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, ενώ οι φθηνότερες, αποκαλούμενες μετοχές αξίας κατέγραψαν εξαγορές ρεκόρ 73 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το σημείωμα της BofA.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης