Οι αντάρτες Χούθι ισχυρίζονται ότι έπληξαν πριν από λίγες ώρες με πύραυλο ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της MSC.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της ομάδας Yahya Saree είπε: «Οι ναυτικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης πραγματοποίησαν επιχείρηση στόχευσης κατά του εμπορικού πλοίου «MSC UNITED» με ναυτικούς πυραύλους».

Δεξαμενόπλοια: Γιατί η Ευρώπη πληρώνει ακριβά τις επιθέσεις των Χούθι

Μέχρι πριν από λίγο δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση της επίθεσης, αλλά ένα πλοίο  8.208 teu το MSC United VIII (κατασκευής 2006) διέσχιζε τη νότια Ερυθρά Θάλασσα σήμερα.

«Η επιχείρηση στόχευσης του πλοίου ήρθε αφού το πλήρωμα αρνήθηκε, για τρίτη φορά, κλήσεις από τις ναυτικές δυνάμεις, καθώς και επανειλημμένα προειδοποιητικά μηνύματα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η σημερινή επίθεση εφόσον επιβεβαιωθεί έρχεται σαν συνέχεια αυτής του προηγούμενου Σαββάτου κατά του δεξαμενοπλοίου Chem Pluto, χωρητικότητας 21.300 dwt (κατασκευής 2012) που χτυπήθηκε από ένα drone ενώ βρισκόταν 200 ναυτικά μίλια (370 χιλιόμετρα) από τις ινδικές ακτές, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. .

Οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι το drone εκτοξεύθηκε από τοι Ιράν ισχυρισμό που διέψευσαν οι Ιρανοί.

Παρεμπιπτόντως, το φορτηγό πλοίο MV Chem Pluto ήταν «συνδεδεμένο με το Ισραήλ», σύμφωνα με την Ambrey, μια εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας, όπως αναφέρει η Times of Israel.

Η τελευταία επίθεση στο πλοίο της MSC, θεωρείται ότι θα επιταχύνει και τις διαδικασίες για την ενεργοποίησης της ναυτικής δύναμης, που ονομάστηκε Operation Prosperity Guardian, για την οποία ωστόσο εκφράζονται και διαφορετικές απόψεις το τελευταίο διάστημα

Πάντως η Maersk η δεύτερη σε μέγεθος ναυτιλιακή εταιρεία του πλανήτη καλωσόρισε την δημιουργία της επιχείρησης και δήλωσε ότι εφόσον εξασφαλίσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις τα πλοία της θα επανέλθουν στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία