To προβάδισμα κρατούν οι πωλητές αυτήν την ώρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο με πάρα πολύ περιορισμένο τζίρο διολισθαίνει σε χαμηλότερα επίπεδα, κυρίως λόγω της απουσίας των αγοραστικών κινήσεων που στήριζαν την αγορά τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,32% στις 1.289,02 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 17,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,33% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.110,50 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 1,14% στις 1.056,83 μονάδες.

Eπιφυλακτική με το ανοδικό ράλι σε μετοχές και ομόλογα η UBS

Συμβολικό το κλείσιμο του έτους

Η αγορά δεν έχει χάσει τα θετικά τεχνικά της δεδομένα, αλλά στερείται κινήσεων που θα μπορούσαν να κρατήσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών κατά την προτελευταία συνεδρίαση του έτους. Ότι διαφοροποιήσεις άλλωστε χρειάζονταν οι εγχώριοι επενδυτές να κάνουν έχουν ως επί το πλείστον ολοκληρωθεί, με την αγορά πλέον να αναλώνεται σε διαδικαστικές εντολές, αναμένοντας την έλευση του νέου έτους.

Παρόλα αυτά, ο γενικός δείκτης δεν συγκινήθηκε ιδιαίτερα από το Santa rally των δυτικών αγορών, που έφερε σε νέα ή πλησίον υφιστάμενων ιστορικών υψηλών αρκετούς μεγάλους δείκτες. Αλλά ακόμη και με τη νωχελικότητα των τελευταίων εβδομάδων, το ΧΑ παραμένει ανάμεσα στους πρωταθλητές των αποδόσεων παγκοσμίως, με κέρδη που αγγίζουν το 40% και με ένα τραπεζικό κλάδο που «έτρεξε» με σχεδόν 70%.

Ενδεχομένως το ΧΑ να ακολουθήσει ετεροχρονισμένα το μίνι ράλι των διεθνών αγορών που πυροδοτήθηκε από το σήμα αλλαγής της πολιτικής της Federal Reserve, εκτός και αν οι προσδοκίες διαψευστούν. Δεν είναι άλλωστε λίγοι οι ξένοι αναλυτές που θεωρούν ως υπερβολική την αντίδραση των αγορών, ειδικά της Wall Street, καθώς ακόμη δεν είναι ώριμες οι συνθήκες, στο μέτωπο της οικονομίας, που να δικαιολογούν μια γρήγορη μείωση των επιτοκίων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΕΛΧΑ, Εθνική και Πειραιώς σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Autohellas, Alpha Bank, Eurobank, Σαράντης, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, Cenergy, Aegean, Motor Oil, Μυτιληναίος και ΟΤΕ.

Από την άλλη, η Jumbo ενισχύεται κατά 1,88%, με τις Λάμδα, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα και Coca Cola να κινούνται ήπια ανοδικά. Χωρίς μεταβολή είναι η Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών